2024. Június 17. hétfő
A fiatal egyedülálló férfiaknak elegük van abból, hogy éretlennek, érzéketlennek és szexmániásnak tartják őket. Egy kutatás kimutatta, hogy lelki társat keresnek, nem félnek az elköteleződéstől, és az igazi férfiak még sírni is tudnak.

A hetvenezer, 28 éves átlagéletkorú fiatal férfi bevonásával készült internetes felmérés célja az volt, hogy eloszlassák a legtöbb velük kapcsolatos sztereotípiát, és megmutassák, a modern férfit az értékek, hűség és a család vágya vezérlik.

fiatal, magányos, férfi

Az AskMen.com által megkérdezettek 77%-a azt felelte, hogy házasság céljából keres barátnőt. 75% hisz abban, hogy valahol van egy lelki társa, 69% pedig elárulta, hogy sosem csalná meg a párját. „Az eredmények sok nőt meglepnek majd, akik teljesen másként vélekednek az átlag férfi gondolkodásáról” – nyilatkozta James Bassil, a weboldal főszerkesztője.

„A feltételezés, hogy a fiúk egyedül akarnak maradni, és egyik ágyból a másikba ugrálni, egyáltalán nem igaz.” Az internetes felmérést öt héten át végezték, és kiderült belőle, hogy 10 férfiból 6-nak elege van a róluk szóló valótlan állításokkal.

Bassil elmondta, hogy a televízióban és reklámokban felbukkanó férfiideál már évtizedek óta változatlan, míg a nőkkel kapcsolatosak állandóan átalakulnak az otthon és a munkahelyen betöltött szerepüknek megfelelően. „A televíziós sorozatokban és reklámokban a fiatal férfiakat éretlennek, felelőtlennek állítják be, akik állandóan azt hallják a feleségüktől és barátnőjüktől, hogy nem megfelelően viselkednek. Egyáltalán nem ez a helyzet.” – mondta Bassil. A felmérésből kiderült, hogy a férfiak 56%-a úgy véli, attól férfiasak, ha helytállnak az apa- és férjszerepben. 75%-uk elismerte, hogy sírt már nő miatt, míg 57%-uk élvezettel főz otthon.

„A hagyományos értékek reneszánszukat élik a férfiak körében, ami ellentmond mindannak, amit a média közvetít felénk” – mondta Bassil.


Forrás: Medipress
2008. 07. 30. (Aktualizálva - 2014. 04. 07.)
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés