2024. Július 22. hétfő

Az alkohol szervezetből történő eltávolításához (eliminációhoz) a fogyasztott mennyiségtől függően 8-24 óra is szükséges lehet. Sokan gondolják úgy, hogy egy kávéval vagy egy hideg zuhannyal elűzhető a másnaposság, azonban ezek amellett, hogy éberré tesznek, nem fogják segíteni az alkohol eltávolítását a szervezetből.

Másnaposság gyógytea

Alvás

A másnaposság ellen használt módszerek közül az alvás a legjobb a szervezet számára. Az alkohol fogyasztása csökkenti a vércukorszintet, így megzavarja az alvás minőségét, ami igen fáradttá tesz, mégis ez a legbiztosabb módszer.

Bőséges folyadékfogyasztás

Nem igaz, hogy a másnaposság legjobb ellenszere, ha „ráiszunk”. A további alkoholfogyasztás ugyanis az eddig fogyasztott mennyiség káros hatásaihoz adódik hozzá amellett, hogy kijózanodni is később fogunk. Az alkoholfogyasztás érdekes módon folyadékvesztéssel jár, ilyenkor a fontos ásványi-anyagok (magnézium, nátrium) mennyisége is csökken, fejfájás, szájszárazság, szomjúság jelentkezik. Az alvás mellett legtöbbet a bőséges folyadékfogyasztás segít. A legjobb italok: tiszta víz, limonádé, a gyömbértea pedig kifejezetten hányinger csillapító hatású.

Anti-Illuminato gyógytea a Gyógyfű Kft.-től

A 35 éve működő Gyógyfű kft. a természet tiszta erejét kínálja Önnek. A legmagasabb minőségű, GMP rendszerben készülő, hagyományos gyógyteák, gyógynövények, fűszerek széles választékát nyújtja.

Figyelmükbe ajánljuk az Anti-Illuminato gyógyteát. a Gyógyfű Kft.-től. A gyógytea csökkenti az alkohol utáni vágyat, ezért használható saját kezdeményezésű elvonókúránál. Májtámogató, segíti a szervezet kitisztulását. Kezeli az elvonás és a másnaposság tüneteit. Támogatja az alkohol lebontását, csökkenti a véralkoholszintet. Pozitív hatása miatt nemcsak alkoholos állapotokban, hanem közérzetjavítóként, erősítőként is fogyasztható!

Antiillu

A tea összeállításánál legmagasabb arányban felhasznált kudzugyökér és gyömbérgyökér sokoldalú hatású, hagyományos ázsiai gyógynövények. Az orbáncfű depresszióellenes felhasználását már Hippokratész idejében is ismerték. A szibériai ginzeng gyökér hasonló hatása mellett kiváló memóriajavító és energetizáló gyógynövény. A kakukkfű többek között bizonyítottan májtámogató, méregtelenítő tulajdonságú.

 


Megnézem az Anti-Illuminato gyógyteát >>

Kerüljük a kávét és a teát!

A kávéban és a teában lévő koffein izgatja a gyomor nyálkahártyáját, ami fokozza a savtermelést, gyomorégést, émelygést, hányást okoz. Jobb, ha kerüljük másnaposan ezeket az italokat.

Illóolajos fürdő

Tegyünk 6 csepp borókafenyő-olajat a kellemesen langyos fürdővízbe, keverjük el alaposan. Méregtelenítő, üdítő hatását hamarosan érezni fogjuk. Vesebajok esetén használata kerülendő!

Kerüljük a szaunát!

Nagyobb mennyiségű alkohol fogyasztása után tele lesz méreganyagokkal a szervezet, amit a szaunázással nem tudunk eltávolítani. A szaunázás hatására felpezsdült vérkeringés még inkább szétterjeszti a káros anyagokat a szervezetben, tehát kifejezetten ártalmas, ennél már csak az alkoholizálás közbeni szaunázás károsabb!

Gyógyszerek

Sokan keresnek a másnaposság tünetei ellen valamilyen gyógyszert. A fejfájást szinte biztosan elkerülhetjük, ha lefekvés előtt beveszünk egy fájdalomcsillapítót, a savkötők pedig csökkenthetik a hányingert és a hasfájást.

Léteznek különböző készítmények, melyek a másnaposság tüneteit hivatottak enyhíteni. Általában olyan gyógynövényeket tartalmaznak, amelyek védik a májat, enyhítik a másnaposság tüneteit, mint pl. a fejfájás, gyomorégés, hányinger. Az elfogyasztott alkohol nagy részét a máj acetaldehiddé alakítja át, ezek felgyülemlése okozza a másnaposság tüneteit.

Tanácsok a mulatozáshoz

• Igyon lassan, alkoholmentes italokat is iktasson be időnként.

• A likőrök, a brandy, a bor, a tequila, a whisky és más sötét színű égetett szeszek általában súlyosabb másnaposságot okoznak, mint a „fehér” égetett szeszek (fehér rum, vodka, gin).

• Egyen alkoholfogyasztás közben, mivel az csökkenti a felszívódás gyorsaságát, és ezáltal alacsonyabb lesz a véralkoholszint.

• Nem mindegy, hogy állhatatosan kitartunk-e egyféle szesz mellett, vagy össze-vissza iszunk több félét. Utóbbi esetben szinte biztos a reggeli tortúra.

• Fogyasszon gyümölcsöt, mivel több tanulmány is igazolta, hogy a gyümölcsök leve csökkenti a másnaposság súlyosságát.

• A ropogtatnivalók növelik az alkohol által lecsökkentett vércukorszintet, valamin a hányinger ellen is kedvező hatásúak.

• Az alkoholfogyasztással közvetlenül össze nem függő körülmények is fokozzák a másnaposságot, ilyenek a dohányzás, a hangos zene, a villódzó fények.

Szponzorált tartalomOssza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés