2024. Július 22. hétfő
A karácsony nem mindenki számára jelentenek egyet a lazítással és a finom ételek élvezetével: sok túlsúlyos és elhízott ember számára ilyenkor nehézséget jelenthet betartani étkezési szokásaikat, és még számos félreértéssel is meg kell birkózniuk.

Martin Binks, a Duke Fogyókúrás és Fitness Központjának magatartásegészségügyi igazgatója szerint a társas helyzetekben az emberek egészen addig öntudatosak azzal kapcsolatban, hogy mit viselnek és mit esznek, amíg mások el nem kezdik őket minden egyes, a szájukat érintő morzsáért bírálni.

Karácsonyi falatozás

Binks szerint az elhízással kapcsolatos egyik gyakori félreértés az, hogy azért az érintettek maguk okolhatók, illetve hogy a túlsúlyosak alig várják az ünnepeket, csak hogy akkor többet ehessenek. Ezzel szemben a túlsúlyosak gyakran szoronganak az ünnepek előtt amiatt, hogy nem lesz elég akaraterejük ellenállni az ételek jelentette csábításoknak.

Van, aki éppen emiatt megpróbálja kerüli a társaságot, esetleg bizonyos ételeket, mások pedig ítélkező hozzáállást tapasztalnak környezetük részéről. Még ha utóbbi nem is történik meg, sokak önbizalma meginog ilyenkor, mondta el Binks, aki szerint az evés fókuszba való helyezése az ünnepek alatt még inkább kiélezi a súlyproblémákkal küzdők nehézségeit.

A szakértő néhány tanáccsal próbál segíteni abban, hogy a túlsúlyosak is bűntudat nélkül ünnepelhessenek:
• Koncentráljanak az ünnep szellemére, ne a terített asztalra.
• Töltsenek minél több időt a családdal és a barátokkal.
• Ha csábít egy étel, csak kisebb adagot vegyenek belőle. Ha egy kicsit többet esznek az ünnepi menüből, az nem fog ártani a fogyókúrának, amennyiben a következő nap visszatérnek a rendes kerékvágásba.

• Ha mégis túlették magukat és gyomorpanaszokkal küzdenek:

Reflux gorb

Kortyoljunk kellemes ízű, kifejezetten gyomorégésre összeállított gyógyteát!

Figyelmükbe ajánljuk a Gyógyfű Kft. Reflux-Gorb gyógyteáját. A fűzfakéreg, réti legyezőfű, lándzsás útifű, kamilla, orvosi ziliz gyökér, bodzavirág, gyömbér összetevőkből gondosan összeállított kombináció kiváló hatással enyhíti a gyomorégés tüneteit. A gyógynövények a modern orvoslásban gyógyszeralapanyagok.

A 35 éve működő Gyógyfű kft. a természet tiszta erejét kínálja Önnek. A legmagasabb minőségű, GMP rendszerben készülő, hagyományos gyógyteák, gyógynövények, fűszerek széles választékát nyújtja.

 

Megnézem a Gyógyfű Reflux-Gorb gyomorégés elleni gyógyteáját>>

 

• Ha egy összejövetelen vannak, ne evéssel, hanem beszélgetéssel töltsék az időt. Tegyenek valamit a tányérjukra és használják kelléknek.
• Határozzák el, hogy megtalálják, mire is vágyakoznak igazán az életben, és mi az, amit az ételben nem találhatnak meg.

Szponzorált tartalom


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés