2024. Június 21. péntek
Egy átlagos brit férfi vagy nő „közvetett módon” összesen 2,8 millió emberrel létesít nemi kapcsolatot életében – derítette ki egy szexuális egészséget hirdető szigetországi kezdeményezés.

A brit Lloyds gyógyszertárlánc által indított, Sex Degress of Separation elnevezésű „közvetett-szexpartner-kalkulátor”, egy adott személy szexuális partnereinek számából kiindulva elkezdi azt beszorozni a partnerek partnereinek számával, így összesen hat „partnergenerációig” visszamenőleg megadva a közvetett szeretők számát. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a britek figyelmét a szexuális úton terjedő betegségek veszélyeire.

szexpartner

Míg egy átlagos brit férfinak nagyjából kilenc, addig egy honfitársnőjének körülbelül 6,3 szexpartnere van életében, így „kettejük” átlaga együtt 7,65. „Mikor szexuális kapcsolatot létesítünk valakivel, akkor azt valójában nem csupán vele tesszük, hanem a korábbi partnereivel is, illetve azok korábbi partnereivel is, és így tovább” – mondta Clare Kerr, a Lloyds gyógyszertár szexuális egészségüggyel foglalkozó részlegének vezetője.

„Fontos, hogy az emberek megértsék, hogy milyen mértékben vannak kitéve a szexuális úton terjedő betegségek veszélyeinek és betartsák a szükséges megelőző intézkedéseket, vagyis az óvszerhasználatot, valamint a rendszeres kivizsgálásokon való részvételt – tette hozzá.


Forrás: MTI
2009. 09. 25.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés