2021. Június 12. szombat

 Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

Milyen oltást lehet most foglalni? Foglalhat-e Magyarországon élő külföldi védőoltást? Hogyan működik az oltás tényét igazoló mobilalkalmazás? Íme a válaszok és további fontos, aktuális információk.


798 573-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 29 213-ra, a gyógyultaké 630 976-ra emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 138 384. Kórházban 2259 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 258-an vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 16 297-en vannak, a mintavételek száma 5 649 027-re nőtt.

Folytatódik 101 kórházi oltóponton azoknak a 16-18 éveseknek a beoltása, akik már regisztráltak és időpontot is foglaltak. Arra kérik a regisztrált fiatalokat, hogy ne felejtsék otthon a szülői hozzájáruló nyilatkozatot.

Az azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon 2020. december 1-jétől

Korlátozott mennyiségben lehet még foglalni Szputnyik és AstraZeneca-oltásokat az időpontfoglalóban, és keddig még kevés Pfizert is annak, aki sms-t kapott. A Sinopharm-oltásokat továbbra is folyamatosan hirdetik a kórházak, köszönhetően a Magyarországra érkezett bőséges szállítmányoknak. "A következő interneten foglalható Pfizer-oltásokat a következő Pfizer-szállítmány beérkezése után tudják majd meghirdetni a kórházak". A háziorvosok Sinopharm-, Janssen- és Moderna-vakcinákkal tudják folytatni az oltást.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék: 38 800 Ft HELYETT 14 990 Ft!

- Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetünk benne

- Füst- és szagmentes

- Tehetünk bele alufóliát, vagy akár tepsit is

- Megőrzi az ételek vitamintartalmát a kíméletes halogén főzési eljárásnak köszönhetően.

- Megtapasztalhatjuk az ételek valódi ízét, a zárt rendszerben sosem érzett ízek jönnek elő.

- Könnyen hordozható, 5,9 kg, így akár a nyaralónkba is elvihetjük magunkkal.

- Négy személyt könnyedén kiszolgál, akár egyszerre készülhet benne a hús és a köret.

MEGNÉZEM A LÉGKEVERÉSES HALOGÉN FŐZŐKÉSZÜLÉKET >>

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Már le lehet tölteni azt a jelenleg tesztüzemben működő ingyenes mobilalkalmazást, amely igazolja az oltás tényét, lehetőséget adva a védettségi igazolvány kiváltására. A Google Play áruházban az "EESZT alkalmazás", az App Store-ban pedig az "EESZT Lakossagi" nevű applikáció nagyban megkönnyíti mind a beoltottak, mind a sok embert fogadó szolgáltatók (például mozik, színházak, koncertek, fesztiválok, sport- és egyéb rendezvények szervezői vagy akár az éttermek) dolgát. Azokon a helyeken, ahol a látogatás védettségi igazolványhoz kötött, a szolgáltató mostantól - a védettségi igazolvány felmutatása helyett - akár QR-kód-leolvasóval is ellenőrizheti, hogy a látogató beoltott-e .

Az újraindítás következő fokozata 5 millió beoltottnál várható.

Az oltási program előrehaladtával a járvány megfékezéséért már a Magyarországon élő külföldiek és a taj-számmal nem rendelkező, külföldön élő és külhoni magyar állampolgárok is regisztrálhatnak az oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon . Kérik, hogy aki még nem tette meg, regisztráljon a védőoltásra, mert "a járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat".

A védettségi igazolványok postázása folyamatos, az igazolványt már az első oltás után kiállítják - az esetleges problémákat az Ügyfélkapun keresztül vagy személyesen a kormányablakban lehet bejelenteni. Ha valaki ellenőrizni szeretné, hogy az oltóorvos rögzítette-e az oltását, az eeszt.gov.hu honlapon keresztül egyszerűen megteheti.

"Minden Magyarországon alkalmazott vakcina hatásos és biztonságos, és védelmet ad a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyása ellen".

Az uniós beszerzésből öt gyártótól - Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac - 24 millió adag vakcina várható: ezekből eddig a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és a Janssen rendelkezik uniós engedéllyel, és kezdte meg a szállítást Magyarországra. Ezenfelül Magyarország 3,5 millió ember oltásához elég kínai és orosz vakcinát is vásárolt. Kérik az oltandókat, hogy a csoportosulás, a tumultus elkerüléséért az előre egyeztetett időpontra pontosan érkezzenek. Kérik azt is, hogy ha tehetik, nyomtassák ki, töltsék ki és vigyék magukkal a hozzájáruló nyilatkozatot.

Koronavírus 0517 

A brit vírusvariáns terjed, ezért az általános óvintézkedések és higiéniai szabályok betartása továbbra is elengedhetetlen. A fertőzés közösségi terjedésének megfékezéséért továbbra is azt kérik, mindenki kerülje azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsa a szociális távolságot, gyakran és alaposan mosson kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, azt szigorúan tartsa be. Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse a háziorvosát.

Az otthonukban gyógyuló, enyhe és középsúlyos tüneteket mutató koronavírusos betegek kezelésére felírható és ingyenesen kiváltható a favipiravir gyógyszer, amely megakadályozza a tünetek súlyosabbra fordulását.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (142 816) és Pest megyében (110 699) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (45 708), Győr-Moson-Sopron (43 998) és Hajdú-Bihar megye (42 213). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (17 552).


Forrás: MTI
2021. 05. 17.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés