2022. Január 27. csütörtök
Sokak fürdőszobájában megtalálható a fültisztító pálca, pedig azzal tilos fület tisztítani. Az is gyakori, hogy zuhanyozás, fürdés alkalmával szappanos víz kerül a hallójáratba, szintén helytelenül. Ezekkel a rossz szokásokkal akaratlanul betegséget is előidézhetünk. Cikkünkben a fülzsír fontos szerepéről, a helyes fültisztításról és a fülzsírdugóról, annak biztonságos megszüntetéséről írunk.

A fülzsír (Cerumen) termelődése a hallójáratban természetes folyamat. A fülzsírnak fontos szerepe van a fül tisztán tartásában: víztaszító réteggel látja el a hallójáratot, gátolja a kórokozók megtelepedését, baktérium- és gombaölő hatású. Ez az oka annak, hogy a helytelen fültisztítással ártunk a fülnek, ami normál esetben egy öntisztító mechanizmussal bír.

Fül3

Ahhoz, hogy a fül természetes, önálló tisztító mechanizmusát ne zavarjuk meg, a fülzsírt a hallójáratból nem szabad eltávolítani. Csak azt a fülkagylóban lévő fölösleget szabad óvatosan kitörölni, ami kívülről is látható. Puha kozmetikai kendővel vagy nedves, a mutatóujjra csavart törülközővel a hallójárat bemenetét tisztítsuk meg, a hallójáratba ne nyúljunk! Ne mossuk szappannal a hallójáratot, lehetőleg sampon se kerüljön bele. A hallójáratba kerülő víz, szappan, hajsampon fellazítja, ezzel irritálja a hallójárat bőrét, így kedvez a gyulladás kialakulásának. A fülzsírral keveredve gyorsítja a fülzsírdugó kialakulását. Tilos a fültisztító pálca, illetve egyéb hegyes tárgy használata is, mivel azzal csak befelé toljuk a fülzsírt, elősegítjük a fülzsírdugó kialakulását, ezen kívül megsérthetjük a hallójárat bőrét, ami szintén hallójárat gyulladáshoz vezethet.

Van, aki hajlamos túlzott fülzsír termelődésre például a fül anatómiai sajátosságai révén. Ezen kívül jellemzően idősebbek számolhatnak a túl sok fülzsír okozta kellemetlenségekkel, a hallójáratot részben vagy egészen elzáró fülzsírdugó kialakulásával. Hogyan szabaduljunk meg otthonunkban a fülzsírdugótól?

Fülzsírdugó ellen: Vaxol fülspray >>

Természetes fültisztítás Vaxol fülspray segítségével

A Vaxol® fülspray biztonságos és hatékony szer a fülzsír fellazítására és természetes úton történő eltávolítására. Használatával ritkábban szükséges a fület kimosni, a fülmosás könnyebben végezhető. Klinikai vizsgálat igazolja, hogy a Vaxol® fülspray alkalmazásával megelőzhető a hallójárat szárazsága okozta fülviszketés. A Vaxol® fülspray adagolt olívaolaj permetet juttat a külső hallójáratba. Az egységnyi mennyiségű olajpermet egyenletesen vonja be a hallójáratot anélkül, hogy a túl sok olaj dugulás érzetét keltené. Használata könnyű és kényelmes, nincs túladagolás és a kifolyó olaj okozta kellemetlenség.

A rendszeresen használt Vaxol fülspray a keletkező fülzsírt elfolyósítja és segíti a spontán távozást, megelőzi a fülzsírdugó kialakulását.

 
Szponzorált  tartalom

Forrás: vital
2021. 06. 30.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés