2021. Szeptember 23. csütörtök

A hónap témája: A fül egészsége

Fül3 teaser

Sokak fürdőszobájában megtalálható a fültisztító pálca, pedig azzal tilos fület tisztítani. Az is gyakori, hogy zuhanyozás, fürdés alkalmával szappanos víz kerül a hallójáratba, szintén helytelenül. Ezekkel a rossz szokásokkal akaratlanul betegséget is előidézhetünk. Cikkünkben a fülzsír fontos szerepéről, a helyes fültisztításról és a fülzsírdugóról, annak biztonságos megszüntetéséről írunk.


BŐVEBBEN


Fül vaxol teaser

Úszás, strandolás során előfordul, hogy a fülbe jutó víz nem tud távozni. Ennek oka lehet a hallójárati fülzsír, illetve fülzsírdugó, ami nem csak kellemetlen, de veszélyes is, mivel fertőzések melegágyát képezheti. Nyáron megszaporodik a hallójárati gyulladások száma is, így érdemes tisztában lennünk a megfelelő fültisztítás alapvetéseivel.


BŐVEBBEN


fuleszethez

A nyaralásnak a sok szép pillanata, emléke mellett – ha nem készülünk fel kellően – bizony kellemetlen „mellékhatásai” is lehetnek.


BŐVEBBEN


Fülzsír2 teaser

A fülgyulladásról azt gondoljuk, hogy az őszi-téli hónapok betegsége, pedig fülfájdalom nyáron is jelentkezhet. Gyakran a tavaszi elhúzódó náthás megbetegedések, vagy allergia szövődményeként, de a panaszokat a medencék, tavak, tengerek vize is okozhatja.


BŐVEBBEN


Fülzsirdugó ellen teaser

A melegben a fülben található verejték- és faggyúmirigyek intenzívebben dolgoznak, ezért ebben az időszakban azoknál is jelentkezhet, akik egyébként nem hajlamosak a fülzsírdugó kialakulására.


BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés