2023. December 02. szombat
Laboratóriumi körülmények között a megtermékenyítési próbálkozások csak igen kis százaléka eredményez életképes embriót amerikai kutatók szerint. A természetes fogamzás is hasonlóan alacsony eséllyel jön létre.

A marylandi Shady Grove termékenységi központ munkatársai Michael John Tucker vezetésével áttekintette a klinikán 2004 és 2008 között elvégzett valamennyi IVF-ciklus adatait. Kiderült, hogy az összehozott petesejtek és hímivarsejtek csupán 7,5 százaléka eredményezett az anyaméhben is életképes embriót, amiből beültetés után baba is születhet.

fogamzás

Mint Robert Rebar, az amerikai reproduktív orvoslási társaság (ASRM) igazgatója közleményében kiemelte, nagyon fontos megérteni, hogy még amennyiben egyesül is a petesejt és a spermium, a megtermékenyített petesejtek túlnyomó többségéből nem válik életképes embrió, és az életképesnek hitt embriók csak kis százaléka fejlődik ki.

„Bár ezek az adatok az IVF-laborból (szervezeten kívüli megtermékenyítésből) származnak, a természetes fogamzás szintén nagyon kevéssé hatékony” – tette hozzá.


Forrás: MTI
2010. 10. 26.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés