2024. Június 16. vasárnap
Mongólia török férfiakat szeretne importálni, az országban ugyanis túl sok a nő. Nagy-Britannia viszont beéri némi spermiummal is: a kiapadt spermabankok miatt sok gyermekre váró nő az internetről szerez be „csináld magad!” megtermékenyítő-készletet.

Az elkövetkező napokban egy magas rangú delegáció érkezik Ankarába Ulánbátorból, hogy előterjesszék javaslatukat – olvasható a Referans című török gazdasági lap csütörtöki számában.

spermium, import

Mongóliában, amely szoros kapcsolatot tart fenn Törökországgal, egy férfira hat nő jut.

A lap információi szerint, amelyek egy meg nem nevezett kormányzati tisztségviselőtől származnak, a két kormány közti előtárgyalások már megkezdődtek. Egyelőre nem tisztázták, hogyan választják ki a Mongóliába költöző jelölteket.

Nagy-Britanniában a spermabankok készletének megcsappanását az okozta, hogy 2005 óta a donorok nem adakozhatnak névtelenül, ami sok férfi kedvét elvette az adakozástól. Egyes megtermékenyítő-klinikákon a várakozási idő eléri az egy évet. A donortól kapott hímivarsejttel megtermékenyített nők száma 1992-ben még csaknem 9 ezer volt, 2007-ben viszont a kétezret is alig haladta meg, tehát jóval kevesebb.

Az illetékes hatóság közölte: fontolóra veszi, hogy mégis lehessen fizetni sperma- és petesejtdonoroknak Nagy-Britanniában, ami jelenleg tiltott.


Forrás: MTI
2010. 01. 24.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés