2024. Július 18. csütörtök
A komoly súlytöbblet meglepően nagy mértékben befolyásolhatja az elhízottak szexuális életét – állapította meg egy európai kutatás. Az is kiderült, hogy e téren nagy eltérés mutatkozik a nemek között.

Közel tízezer, 18-69 éves francia férfi és nő vizsgálata szerint az elhízott nők nehezebben találnak maguknak szexuális partnert, mint a normális súlyúak. Az elhízott férfiaknál a súlytöbblet nem jelent akadályt a pártalálásban: a normál súlyúakhoz képest e téren alig találtak különbséget a kutatók.

elhízás

„A nők talán toleránsabbak a pocakos férjük iránt, mint a férfiak a gömbölyded nejeik iránt” – adott lehetséges magyarázatot a jelenségre Kaye Wellings professzor, a kutatók egyike, a London School of Hygiene and Tropical Medicine intézet munkatársa.

A több francia kormányhivatal által finanszírozott kutatás szerint az elhízott férfiak esetében as problémát az jelenti, hogy vékony társaikhoz képest gyakoribbak náluk az erekciós problémák.

Az is kiderült, hogy az elhízott nők kevésbé hajlanak arra, hogy születésszabályozással kapcsolatos segítséget kérjenek, ezért négyszer gyakoribb náluk a véletlen teherbeesés. Az elhízott állapotos nők és magzataik szintén nagyobb egészségügyi kockázatnak vannak kitéve: gyakoribbak a komplikációk és nagyobb a halálozási arány, mint a normál súlyú nőknél – figyelmeztet a British Medical Journal című folyóiratban megjelent tanulmány.

A szakértők szerint a kövér emberek szexuális életében bizonyos elhízással kapcsolatos fizikai okok és, az önbizalomhiányból és a társadalmi előítéletetekből fakadó lelki okok kombinációja okozhat problémákat.


Forrás: MTI
2010. 06. 16. (Aktualizálva - 2013. 09. 13.)
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés