2023. December 10. vasárnap

Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

„Tízből kilenc ember imádja a csokoládét, a tizedik pedig hazudik” – idézték német szakértők a mondást abból az alkalomból, hogy nyilvánosságra hozták a csokoládé fogyasztásával kapcsolatos tanácsaikat.


A szakértők a karácsony és ezzel együtt az édességszezon közeledtére, és arra való tekintettel álltak elő tanácsaikkal, hogy a lakosság nagy hányada túlsúlyos.

Először is arra hívták fel a figyelmet, hogy mindenki nyugodt lelkiismerettel egye a csokoládét, elvégre boldogsághormonokat termel, energiát ad, oldja a stresszt és megelégedettséget nyújt. Egyetlen mellékhatása az, hogy túlzott fogyasztása hizlal. Ennek megakadályozására azt ajánlják, hogy lehetőség szerint minél többen minőségi csokoládét válasszanak, abból pedig ne egyszerre egy egész táblát, hanem csak egy szeletet fogyasszanak el meglehetősen lassan.

Csokievés

Állításuk szerint a csokievés élvezetét további nüanszokkal lehet fokozni. Mielőtt hozzálátnának, bontsák ki kedvenc édességüket a papírjából, és normális szobahőmérsékleten – mélyeket lélegezve – szívják be annak illatát.

------------------------------------------------------HIRDETÉS-------------------------------------------

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék:

38 800 Ft HELYETT 15 990 Ft!

Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetünk benne. Füst- és szagmentes!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az első kockát pedig ezután vegyék csak a szájukba. A csokoládészeleteket nagy odafigyeléssel és gondossággal kell törni.  Ez utóbbi kapcsán arra is figyelmeztettek: az igazán jó csokoládé arról is felismerhető, hogy a kettétörés után a felületek meglehetősen simák maradnak, és nincs morzsálódás (azaz egyetlen morzsa sem veszik el).

Végezetül azt ígérték, hogy aki így cselekszik, az a csokoládéból a jövőben jóval nyugodtabban ehet. Nem lesz kövér attól, ha lassan, élvezettel és jó csokoládét eszik, de az ellenkezője történik, ha az íróasztal mellett vagy otthon a televízió előtt meggondolatlanul falja azt. Ez utóbbi esetben a csokoládé előnyei helyett egyhamar annak hátrányait kell elviselnie.


Forrás: MTI

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés