2021. Május 08. szombat

Fókuszban: Csokoládé, a csodás

csokoládé, szívelégtelenség
A fekete csokoládé rendkívüli mértékben növeli a szívelégtelenség miatt kezelt betegek ereinek rugalmasságát – mutatták ki amerikai kutatók, akik tanulmányukat az European Heart Journal című szaklapban tették közzé.
BŐVEBBEN


csokoládé, koleszterin
A kis mértékben fogyasztott csokoládé csökkentheti a koleszterinszintet, azonban a pozitív hatás sajnos nem mindenkinél érvényesül – állapították meg kutatók nyolc korábbi tanulmány adatainak összegzésekor.
BŐVEBBEN


csokoládé

Nem mindegy, hogy milyen csokoládét választunk, és az sem, hogyan esszük, ha el szeretnénk kerülni, hogy az édességtől elhízzunk.


BŐVEBBEN


fogyókúra, fekete csokoládé

Egy tábla fekete étcsokoládé lényegesen tovább elveszi az étvágyat minden más ennivalótól, mint ugyanannyi tejcsoki, ezért igen alkalmas fogyókúrázásra – ismertették eredményeiket dán kutatók.


BŐVEBBEN


étcsokoládé, tejcsokoládé
Dán kutatások szerint az étcsokoládé jóval laktatóbb, és sokkal inkább alkalmas a csokoládé iránti vágy csillapítására, mint a tejcsokoládé. Az étcsokoládé ezen kívül a zsíros és sós ételek utáni vágyat is csökkenti, így kis mennyiségben eredményesen használható súlyunk megőrzésére.
BŐVEBBEN


csoki, koleszterin, koleszterinszint

Jó hír a csoki híveinek: kutatók szerint a magas koleszterinszint csökkentéséhez érdemes bevetni napi két szelet étcsokoládét.


BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés