2024. Április 25. csütörtök
Romantikus zene segítségével könnyebb rávenni egy fiatal nőt randevúra – bizonyították be francia kutatók egy szokatlan kísérlettel.

Bretagne-i és párizsi pszichológusok tizennyolc és húsz év közötti nőket várakoztattak meg öt percig egy váróteremben, ahol közben háttérzene szólt. Ezt követően egy átlagosan kinéző fiatalemberrel kellett megvitatniuk – külön-külön – a normál- és a biokeksz közötti különbségeket. A beszélgetés végén a férfi minden egyes alkalommal elkérte a nő telefonszámát, és meghívta egy italra.

zene

A fiatalember esélyeit egyértelműen befolyásolta a helyiségben hallható zene típusa. „Semleges” zene hatására csupán a nők 28 százaléka volt hajlandó odaadni a telefonszámát, míg egy romantikus ballada után már 52 százalékuk – írták a kutatók a Psychology of Music című szaklapban.

Az eredmények azt tanúsítják, hogy a média hatása nem csupán az erőszakos jelenetekre szűkül le, hanem igen nagy viselkedésspektrumra is kiterjedhet – közölte Nicolas Gueguen, a három vezető kutató egyike.


Forrás: MTI
2010. 06. 23.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés