2024. Május 21. kedd

Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

A napos idő és a szabad ég alatti étkezés és sütés-főzés rendkívül szórakoztató, de ugyanakkor kialakulhatnak olyan helyzetek, melyek ételbiztonsági szempontból nem éppen kockázatmentesek. Mire figyeljünk az ételmérgezés elkerüléséhez?


A forróság és a kinti sütés-főzés ételmérgezés, valamint különféle betegségek kialakulásához vezethet. A legtöbb, az ételek nem megfelelő kezelése folytán jelentkező megbetegedés nem komoly, és egy-két napos kellemetlenség után megszabadulhatunk tőle, de néhánynak súlyos következményei lehetnek.

Nyári ételek

Nagyon fontos, hogy hidegen tartsuk az ételt, főzzük megfelelő hőmérsékletűre, mindig mossunk kezet, és használjunk külön edényeket és evőeszközöket a nyers és az elkészített ételekhez. A hűtést igénylő ételeket ne nagyjuk két óránál tovább kint, különösen, ha a kültéri hőmérséklet meghaladja a 32 fokot.

Ha hosszabb ideig a lakáson kívül kell tárolnunk az ételeket, például kempingezés során, mindenképpen vigyünk magunkkal hűtőtáskát. Az ideális arány, ha a táskán belül 75% az étel, és 25% jég, amit nem elég legalul elhelyezni – tegyünk az étel közé is belőle. A húst, mielőtt a grillre tesszük, mindenképpen tartsuk hidegen.

Hogy megbizonyosodjunk arról, kész van-e már a hús, sütés közben használjunk hőmérőt. A hal ideális fogyasztási hőmérséklete 62 fok, míg a marha legyen legalább 71 fokos. A tojás és a hús a legkockázatosabb baktérium szempontból, ezektől kaphatunk legkönnyebben ételmérgezést. Fontos, hogy mindig mossunk kezet szappannal és meleg víz alatt, így elkerülhető a fertőzés.

------------------------------------------------------HIRDETÉS-------------------------------------------

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék:

38 800 Ft HELYETT 15 990 Ft!

Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetünk benne. Füst- és szagmentes!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az emberek többsége nem veszi komolyan a fenti tanácsokat, egészen addig, amíg ő maga, vagy valaki a közvetlen közelében beteg nem lesz. Az ételmérgezés lappangási ideje legtöbbször 12-36 óra, és a tünetek között van a hányás, hasmenés, émelygés. Míg az egészséges szervezet viszonylag hamar legyőzi a mérgezést, a gyerekeknél és idős embereknél, vagy akiknek gyengébb az immunrendszerük, egészen komoly következmények alakulhatnak ki.


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés