2020. Július 16. csütörtök
Egy amerikai kutatás adatai szerint a bikulturális családban felnőtt, két nyelvet beszélő felnőttek gyakran tudat alatt személyiségüket is az adott nyelvhez igazítják.

A kutatók, David Luna, Torsten Ringberg és Laura Peracchio latin-amerikai, két nyelvet beszélő és bikulturális családban felnőtt nőket vizsgáltak meg.

kétnyelvűség

A tudósok szerint az angol és latin kultúrában és nyelvben egyaránt otthonosan mozgó nők gyakran a személyiségüket is az adott nyelvhez igazítják. "A nyelv úgy tűnik, olyan tényező, amely különböző kultúrspecifikus viselkedésformákat aktivál" – írják a kutatók.

A kutatásban részt vett nők saját bevallásuk szerint sokkal nyíltabbak és fesztelenebbek, ha spanyolul beszélnek, mint amikor az angol nyelvet használják. "A spanyol nyelven történ beszélgetések során a nők sokkal magabiztosabbak és extrovertáltabbak voltak, mint az angol nyelvű interjúk során" – nyilatkozták a kutatók. "Ez különösen azoknál a nőknél igaz, akik nemcsak kétnyelvű, de két kultúrájú környezetben is élnek, például ha az egyik szülő spanyol, a másik pedig amerikai."


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés