2020. Szeptember 22. kedd
A saját zsírszövet őssejtjeit felhasználó mellnagyobbítás koncepciója már 2003 óta létezik, egészen eddig azonban nem tudták biztosan, hogy a mellrákos betegek emlőrekonstrukciójaként végzett módszer nem okoz-e újabb rákos elváltozásokat.n

A Pittsburghi Egyetem kutatói Albert Donnenberg vezetésével most kimutatták, hogy az őssejtekkel dúsított saját zsírsejtek még inaktív tumorsejtek jelenlétében is biztonsággal használhatók.

mellnagyobbítás

„A saját őssejtekkel történő mellnagyobbítás az emlőeltávolítás utáni rekonstrukció mellett szépészeti beavatkozásra is alkalmas, ha valaki nagyobb kebleket akar, vagy a szoptatást, illetve fogyást követően megereszkedett melleit szeretné megemeltetni” – mondta el Dr. Karl-Georg Heinrich, az őssejtes mellnövelés bécsi úttörője, akinek klinikáján 2007 óta végeznek ilyen beavatkozásokat.

Heinrich hosszú ideje cserél eszmét nemzetközi őssejt-kutatókkal. 2008-ban Donnenberg professzorral vitatták meg a saját zsírból származó őssejtek terápiás és esztétikai felhasználásának lehetőségeit, és Heinrich maga fejlesztette tovább a módszert, optimalizálta mind az eredményeket, mind a betegek elégedettségét.

A mellnöveléshez szükséges zsírsejteket zsírleszívással nyerik ki, majd az őssejttel való dúsítást követően vékony tűvel fecskendezik be a mellbe. A megfelelő vérellátottság mellett a zsírszövet tartós növekedést eredményez. A kezelést helyi érzéstelenítésben hajtják végre, az eredmény pedig kiváló, mivel természetes hatást kölcsönöz, és nem maradnak utána hegek sem.

A klinikán ugyanilyen módszerrel kezelik az arc területeit, használják a kéz bőrének megfiatalítására, a fenék, a csípő, a comb és a vádli formálására, továbbá a zsírleszívás után jelentkező horpadások kiigazítására.


Forrás: Medipress
2010. 10. 20.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés