2020. Szeptember 27. vasárnap
Június végén Berlinben 3000 vezető plasztikai sebész részvételével rendezték meg a Nemzetközi Plasztikai, Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság öt napos világkongresszusát. A tanácskozás középpontjában a plasztikai sebészet minőségbiztosítási intézkedései, a szövet-transzplantáció és az égési sérülések kezelésében, valamint a szépészeti beavatkozások terén elért új eredmények álltak.

plasztikai sebészet

Az esemény részeként szakorvosok egy olyan műtétet hajtottak végre, melynek során a páciens egész testfelületén feszesebbre varrták a bőrt. Az operációt kivetítőn kísérhették figyelemmel a konferencia résztvevői. Johannes C. Bruck, a kongresszus szervezeti bizottságának elnöke és egyben a wilmersdorfi Martin-Luther Kórház Plasztikai Sebészeti osztályának főorvosa a következőképpen írta le a szaktanácskozás kitüntetett figyelemmel kísért eseményét: kedden délután egy egész testfelületen történő bőrfelvarrást végzett Dr. Dirk Richter, a terület specialistája. A műtétre a wilmersdorfi kórházban került sor, a kongresszus résztvevői pedig a berlini Alexanderplatz Kongresszusi Központjában kivetítőn, élőben nézték a beavatkozást.

A szakmai napok egy másik, középpontban álló témája a női mell rekonstrukciója volt. Németországban évente 10-12 ezer mellrákban szenvedő nő mellét kell amputálni, egyharmaduk választja később a mellrekonstrukciót. A plasztikai sebészet ma már rendelkezik nagyon kímélő, minimális behatolással járó technikákkal (úgynevezett kulcslyuk-sebészet), és az is megoldható, hogy mesterséges implantátum helyett saját, hasból vagy fenékből vett zsírszövetekből rekonstruálják a hiányzó mellet – nyilatkozta Dr. Bruck.

Az arc- és kézátültetések sem jövőbeli víziók már: másfél évvel ezelőtt egy francia sebészcsapat Isabelle Dinoire-nál sikeres arctranszplantációt hajtott végre, Innsbruckban pedig hat kézátültetést végeztek.


Forrás: welt.de
2007. 07. 17.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés