2024. Július 21. vasárnap
A toronyszerű és gyarkan sarok nélküli lábbelik elképesztően népszerűek Milánó, London és New York kifutóin. A sort olyan divatőrült hírességek vezetik, mint Victoria Beckham. Az új cipődivat nem olcsó mulatság, akár a lábbeli áráról, akár a későbbi orvosi kezelésről beszélünk.

Az Ausztrál Ortopédiai Szövetség alelnöke, Brenden Brown elmondta: az „ijesztő” kreációk maradandó károsodást okozhatnak viselőjüknek. „Megkérdőjelezem a tervezők elmeállapotát – mondta Brown. Hamarosan csoportos bírósági keresetek tömkelege várható.”

forrás: flickr.com

Az ormótlan cipőkért rajongók sorát olyan divatőrült hírességek vezetik, mint Victoria Beckham. A sarok nélküli, combig érő latexcsizma, amit nemrég rajta is lehetett látni, a brit-olasz tervező, Antonio Berardi „alkotása”, és 3 300 fontba (kb. 840 ezer forint) kerül. A benne elszenvedett balesetek azonban sokkal többet is kihúzhatnak a pénztárcánkból. „Valóban fennáll a hanyatt esés veszélye. Elképzelni sem tudom, hogy képes járni abban a csizmában.”

Az amerikai Marc Jacobs által tervezett sarok nélküli cipők csak kicsit barátságosabbak ennél. „Ismétlem: rettentő bizonytalan lesz benne a járás. Olyan, mint egy mérleghinta: vagy előre lök, vagy hátra.” A londoni tervezőpáros, Aminaka Wilmont ennél is bizarrabb ötlettel állt elő. A modellek lábára fekete szalagok segítségével talp nélküli cipősarkakat erősített.

Az egyensúlyozó mutatványra már az olcsóbb termékeknél is szükség lehet, az ausztrál Zu üzlethálózat például 150 ausztrál dollárért (kb. 18 ezer forint) árusítja az építészeti ékeket. „A viselésükhöz minimum artistának kell lenni, annyira bizonytalanná válik bennük a járás. Tulajdonosaikra igen erős bokafájdalmak várnak.”


Forrás: Medipress
2008. 10. 08.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés