2022. Október 02. vasárnap
Vérátömlesztéssel mentették meg egy új-zélandi kismama magzatát, akit keringési elégtelenség fenyegetett. Az esetet bonyolította a lehetséges donorok alacsony száma.

Múlt hónapban egy rutinvizsgálat során derült ki, hogy a 22 éves Natalie Wong gyermeke segítségre szorul. Az anyai vérben lévő antitestek megtámadták a baba vörösvértestjeit, ez pedig keringési elégtelenséghez vezethetett volna.

vérátömlesztés, magzat

Amikor az orvosok közölték az anyával, hogy meg sem született gyermekének azonnali vérátömlesztésre van szüksége, azt is elmondták neki, hogy mindössze hét regisztrált, lehetséges vérdonor van az országban, de mivel a lakosság nagy része szabadságon volt, az ő felkutatásuk is komoly feladatnak bizonyult.

Az egyik donor a 62 éves Aucklandi Barry Pratt nevű ingatlanügynök volt, akit nyaralás közben értesítettek arról, hogy szükség van a vérére. A férfi épp hogy a kórházba ért a kitűzött határidőig, ahol sikerült fél liternyi vért adnia, mely nem volt túl „szennyezett” borral.

A férfi elmondta, hogy nagyon jól érzi magát, hogy segíthetett: „Nem túl gyakran esik meg, hogy valami tényleg jót tehetünk másokért, és ezért tényleg nagyon jól esett, amit tehettem.”

Wong és huszonhárom éves férje, Steve rendkívül hálásak Pratt segítségéért. „Elmondták nekünk, hogy mindössze hét olyan vér donor van az országban, akinek hasonló a vére Natalie-éhoz, és hogy csak ez az egy fickó volt hajlandó visszajönni a nyaralásból. Nagyon boldogok vagyunk.” – mondta Steve.

Az intrauterin vérátömlesztést sikeresen hajtották végre szerdán.


Forrás: Medipress
2009. 01. 13.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés