2022. Október 01. szombat
A mai férfiak olyannyira bevonódnak párjuk terhességébe, hogy közel negyedüknél jelentkeznek azok az érzelmi és fizikai tünetek, melyeket általában a nők várandósságával szokás összefüggésbe hozni – idézte egy kutatás megállapítását a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása.

A felmérésből – amelyet egy pelenkagyártó cég készített – kiderült, hogy a leendő apák kispapák érzelmesebbeké válhatnak a terhesség alatt, gyakrabban lábad könnybe a szemük, és a megkérdezettek 26 százaléka tapasztalt hangulatingadozást. Az érintettek 10 százaléka volt kívánós: volt olyan, aki egyszerre vágyott paradicsomra és narancsra, vagy tonhalra ecetes hagymával.

terhesség, apák

A kipapák hat százalékánál hányinger is jelentkezett, ami nem függött össze más betegséggel, és a megkérdezettek 3 százaléka jelezte, hogy képzeletbeli terhességi fájdalmai is voltak, például hátfájás vagy akár szülési fájdalmak.

Jó hír, hogy az apajelöltek 74 százaléka védelmezőbbé vált, 80 százalékuk pedig nagyobb felelősséget érzett a korábbinál.

Szakértők szerint a férfiaknál a párjuk várandóssága alatt felbukkanó tünetek az együttérzésüknek tulajdoníthatók. A brit férfiak többsége elmegy a babavárás alatt az ultrahangvizsgálatokra, így korán kötődnek az úton lévő magzathoz, sokan pedig a szülést előkészítő tanfolyamokra is elkísérik partnerüket.


Forrás: MTI
2011. 05. 26.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés