2024. Június 21. péntek
A szexuális kielégülést nem csak a megélt orgazmusok száma, vagy az ágyban eltöltött idő befolyásolja, de amerikai kutatók szerint az is, hogy milyen motiváció vezet az aktushoz.

Kyle Stephenson és a Texasi Egyetem munkatársai 544 egyetemista korú férfival és nővel egy kérdőívet töltettek ki, amely szexuális motivációikat és kielégülésüket firtatta. Kiderült, hogy a szerelem és kötöttségek nélküli szex is lehet kielégítő.

szexuális, kielégülés, motiváció

Azok a kérdőívet kitöltő férfiak, akik bevallásuk szerint önértékelésük növelése miatt szexelnek, olyan kevés örömöt találtak, mint azok, akik valami megszerzése, vagy egy szívesség miatt tették ugyanezt.

Ezzel szemben a nőknél erősebbnek bizonyult a szerelem és a szex kapcsolata – habár ez férfiaknál is megfigyelhető volt. Azok a nők, akik valamit szerettek volna partnerüknek kifejezni, például hálát, vagy bocsánatkérést, szintén nagy örömöt leltek a tevékenység gyakorlásában. Az önbizalom-növelő szex az ő esetükben is kevésbé volt kielégítő. Mindenesetre a nőknél a szabályozó folyamat sokkal összetettebbnek bizonyult, mint férfiaknál, de ennek okát a kutatók jelenleg nem ismerik.

Az eredményeiket az Archives of Sexual Behavior című szakfolyóiratban publikáló szakemberek következő lépésként – melyet szélesebb populáción terveznek elvégezni – annak meghatározását tervezik, hogy a stressz miként befolyásolja a szexuálist funkciózavart.


Forrás: Medipress
2010. 11. 12.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés