2024. Június 17. hétfő
A prűdnek igazán nem mondható Olaszország legfelsőbb bírósága sajátosan értelmezi a közszeméremsértés körébe tartozó tetteket: nemrégiben azért büntettek meg egy férfit, mert nyilvánosan megérintette saját nemi szervét.

Az olaszok körében a slicchez nyúlás ősrégi babona, amiről úgy tartják, megvéd a rossz befolyástól, és akkor vetik be, ha halottaskocsit látnak, vagy súlyos betegségekről és katasztrófákról esik szó.

nemi szerv sex szex

A teljesen hétköznapi tett azonban ezentúl akár büntetést is maga után vonhat, egy 42 éves comói férfi ügyében ugyanis úgy ítélte a legfelsőbb bíróság, hogy "nemi szervének ruháján keresztül történő feltűnő megérintésével" megsértette a törvényt. A férfi ügyvédeinek teljesen ésszerű magyarázata szerint a vádlott az akaratlan mozdulatot kényelmetlen overallja miatt tette, a bíróság szerint azonban ez a viselkedés közszemérmet sértő volt, márpedig a törvények mindenkitől megkövetelik, hogy tartózkodjanak az illendőséget potenciálisan sértő viselkedéstől.

Az férfit 200 eurós büntetés és ezer eurónyi perköltség megfizetésére kötelezték. A bírák az ítélet indoklásában kiemelték, hogy ha valakinek mindenképpen meg kell fognia saját nemi szervét, azzal mindaddig várnia kell, míg nyilvános helyről otthonába nem ér.


Forrás: Vital
2008. 03. 02.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés