2024. Június 16. vasárnap
Nem befolyásolja a férfiak szexuális teljesítményét és elégedettségét a körülmetélés - derítette ki egy kutatás, felszámolva a HIV elleni harc egyik fontos eszközének számító beavatkozástól félők fenntartásait.

Egyes kutatási eredmények szerint a körülmetélés akár 50 százalékkal is csökkentheti az AIDS betegséget okozó HIV fertőzés kockázatát – írja a BBC News. Sokan azonban ódzkodnak a beavatkozástól, mivel attól tartanak, hogy az előbőr eltávolításával csökken a férfi nemi szerv érzékenysége. Az USA-beli Johns Hopkins Egyetem 5000 ugandai férfi megkérdezésével felmérést végzett annak kiderítésére, hogy milyen valóságalapja van ennek.

körülmetélés szex sex

A résztvevők fele esett már át a műtéten, másik része nem. "Mindössze minimális különbséget találtunk a szexuális teljesítmény és elégedettség tekintetében a két csoport között" – nyilatkozta Ronald Gray professzor, a kutatás vezetője.

Jelenleg ez a legmegbízhatóbb tanulmány a témában, állítják készítői, hiszen a megkérdezettek magas száma biztosíték az eredmények hitelességére. Más vizsgálatok már bebizonyították, hogy ha meggyőzik a férfiakat arról, hogy a körülmetélésből semmilyen hátrányuk nem származik, sokkal inkább hajlandók beleegyezni a műtétbe.


Forrás: Medipress
2008. 01. 11.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés