2024. Június 21. péntek
Az egész éjen át tartó maratoni szeretkezés unalmas a legtöbb ember számára, ezzel szemben egy tíz perces gyors menet a tökéletes – vonták le a következtetést egy kutatás során.

Ötven embert kérdeztek ki a szexuális együttlétek számukra ideális időtartamáról az amerikai Szexterápiás és -kutató Társaság tagjai. A szexuális problémák kezelésével foglalkozó szakemberek megállapították, hogy a legtöbb ember számára a szeretkezés ideális hossza 7-13 perc.

szex, szeretkezés

A megkérdezettek szerint az 1-2 perces menetek még túl rövidnek számítanak, 13 percnél tovább azonban senki sem szeret párjával az ágyban lenni, ez ugyanis a túl hosszú szex időtartamának alsó határa.

A kutatók szerint a popkultúra hatására sokaknak vannak irreális elképzeléseik arról, mennyi ideig kellene tartania a szexuális együttléteknek. „Sok férfi és nő hisz az egész éjszakán át tartó szeretkezés fantáziájában, ami csalódást és elégedetlenséget szülhet – idézi a kutatók egyikét Eric Corty-t, a Penn State University pszichológusát a brit Telegraph online kiadása. Reméljük, hogy ez a kutatás eloszlatja a félreértéseket és a valós adatok biztatást jelentenek majd a nők és férfiak számára.”


Forrás: Vital
2010. 06. 27.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés