2024. Június 16. vasárnap
Azt hihetnénk, hogy a szexről már mindent tudunk, hiszen hosszú évezredek óta elengedhetetlen és meghatározó része életünknek. Ám a tudósok még mindig meg tudnak lepni mindenkit, aki azt hiszi, nincs már mit tanulnunk a szexualitásról.

A szex nem korfüggő
Az idős emberek több mint háromnegyede rendszeres szexuális életet él, ami rácáfol arra, amit fiatalon gondolunk a nemi életünkre vonatkozó kilátásokról. A New England Journal of Medicine orvosi szakfolyóirat egyik 2007-es anyagában azt lehetett olvasni, hogy ez a rendszeres nemi élet a 75-85 évesek több mint felének körében legalább havi 2 szexuális aktust jelent.

Szex meglepő tényekA férfiak többet élnek – szexuális életet

A férfiak ugyan átlagosan rövidebb ideig élnek, mint a nők, de amint a szexuális élet várható tartamáról van szó, akkor a gyengébbik nem valóban alul marad. A férfiak 55 éves korukban még átlagosan 15 szexuálisan aktív évre számíthatnak, míg a nők csupán 10 évvel számolhatnak.

A bűntudat nemfüggő
A szexuális hűtlenség után a férfiak erősebb bűntudatot éreznek, mint a nők, utóbbiak viszont az érzelmi megcsalást követően érzik rosszabbul magukat.

Ezért várnak a nők
A nők azért várnak az első szexuális aktus bekövetkeztéig, mert biológiai késztetésük miatt a jobb párt keresik – a férfiak esetében a hasonló kivárás pedig azt jelzi, hogy a férfi készen áll a megmérettetésre, ezért képes várni.

>A szex és a boldogság együtt jár
A szexuálisan elégedett nők boldogabbak, függetlenül attól, milyen korúak. Az persze még nem tisztázott, hogy a szextől lesznek-e a boldogabbak, vagy az eleve kedélyesebb személyiségű nők inkább gyakrabban élnek szexuális életet.

A pénisznövelők akár jók is lehetnek
Egy bizonyos pénisznövelő megoldást – amely az izom-összehúzódásra épülve növeli meg a páciens péniszének méretét – a Torinói Egyetem kutatói valóban működőképesnek találtak. Ezzel a megoldással közel 1,5 centit lehetett növelni az elernyedt pénisz hosszán.

Szexszagok
Egy férfi verejtéke egészen más szagú, ha szexuálisan izgatott állapotban van, mint egyébként. Egy kutatás eredményei szerint a nők pedig képesek megkülönböztetni ezt a kétféle verejtékszagot egymástól.

Szexi spiritualitás
A spiritualitás a fiatal felnőttek szexuális életére – különösen a nőkére – nagyobb hatást gyakorol, mint a vallás, a személyiség vagy az alkohol. Egy kutatási mérőmódszer, az ún spirituális transzcendencia skála a kötődést, az egyetemességet és az ima beteljesedését veszi alapul. Ez alapján az első tényező a legmeghatározóbb a szexuális életre vetítve, akinél ez erősebb, az többet, több partnerrel él szexuális életet – nem ritkán mindenfajta védekezés nélkül.


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés