2022. Szeptember 25. vasárnap
Prevenciós áttörést jelenthet a szívgyógyászatban az a kutatási eredmény, amelyet a napokban ismertettek Budapesten egy tudományos tanácskozáson: természetes hatóanyagokkal akár a felére csökkenthető a szív-érrendszeri halálesetek száma!

Tudományos áttörésről számoltak be Budapesten egy tudományos tanácskozáson. Az eseményt Tóth Kálmán professzor, a Magyar Kardiológusok Társasága főtitkára nyitotta meg. Az orvos szakmai körökben  prevenciós áttörésként értékelt tudományos kutatás - a több mint ötven százalékos kardiovaszkuláris halálozás csökkentést  eredményező svédországi vizsgálat eredményeit  - Urban Alehagen professzor, a kutatási team vezetője ismertette nagyszámú hazai szívgyógyász előtt. A közelmúltban lezárult, többéves kutatás igazolta, hogy  speciális szerves szelén és a vitaminszerű koenzim Q10 kombinált kezelésével  szignifikánsan csökkenthető a kardiovaszkuláris-halálozás az idős emberek körében. A természetes hatóanyagok erősítik a szívizom hatóerejét, amely megnöveli a munkavégző-képességet is. A kutatók a világhírű a svéd Karolinska Egyetemi Kórház és a Linköping Egyetem és munkatársai voltak.

Magyarországon a leggyakoribb rettegett betegség a szívinfarktus és a stroke, ezektől félnek leginkább az emberek. A bejelentett kutatási vizsgálati eredményeket jelentősnek tartja Tóth Kálmán professzor, a Magyar Kardiológusok Társaságának főtitkára. Szívgyógyászatunk eredményeinek elismerését is jelenti, hogy Magyarországon kerülhetett sor a kutatáshoz kapcsolódó tudományos szimpóziumra – hangsúlyozta a nemzetközileg elismert kardiológus professzor. A hazai kardiológia nyitott a világon megjelenő legújabb tudományos eredmények alkalmazására, és szakmailag érdekelt, hogy minél gyorsabban beépíthessék a napi terápiás gyakorlatba.


Forrás: Napidoktor.hu
2012. 11. 22.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés