2024. Június 16. vasárnap
Meg akarja találni a Nagy Ő-t? Akkor vannak a legjobb esélyei, ha legalább 12 emberrel randevúzik, mielőtt egyáltalán megfordul a fejében a házasság gondolata – egy matematikus számításai szerint legalábbis ez a helyzet.

Clio Cresswell szerint az egyedülállók esélyét növeli az igaz szerelem megtalálásában, ha legalább 12 embert visszautasítanak, mielőtt megállapodnak. Cresswell elmélete statisztikai vizsgálatokon alapul, és azt állítja, hogy a válás esélye általában igen magas, hacsak nem randevúztunk legalább 12 emberrel a boldogító igen kimondása előtt.

házasság

”Ausztráliában az első házasságok esetében a válások aránya kb. 35%” – idézte Cresswellt a The Sydney Morning Herald. A szakértő így magyarázta elméletét: “Ha DVD-lejátszót akar venni, és azt mondanám önnek, hogy 35% az esélye annak, hogy elromlik, lehet, hogy kétszer is meggondolná, megvegye-e. Mi azonban továbbra is ragaszkodunk a házassághoz abban a hitben, hogy választottunk nekünk lett teremtve, a siker pedig 100%. Az én elméletem szerint legalább 12 embert vissza kell utasítani ahhoz, hogy esélyeink növekedjenek a hosszú távú partner megtalálására. Ha így járunk el, 75%-osra is vehetjük a sikert.”

 

A Sydney Egyetem matematikai és statisztikai karának vezető óraadója új könyvében magyarázza el feltevéseit, amelyeket a tananyagba is beiktatott. Azt azonban őszintén sajnálja, hogy sokan nem szeretik a matematikát. „Nagy kár, hogy az emberek többsége nincs oda a matematikáért, pedig annyira szórakoztató tud lenni” – mondta.


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés