2024. Február 25. vasárnap

A hét témája: Fogápolás

Fogmosás együtt

Abban mindenki egyetért, hogy a szájhigiénia kulcsfontosságú fogaink épségének megőrzésében, és ennek alapja a jó fogkrém. Az üzletek polcain több tucat közül válogathatunk. Különböző márkák kínálják termékeiket a legkülönfélébb problémákra vagy éppen azok megelőzésére. Néhány jó tanáccsal szeretnénk segíteni, hogy az Ön számára a legmegfelelőbbet tudja kiválasztani.


BŐVEBBEN


Fogfájás

A fogak romlásának illetve elvesztésének leggyakoribb okai a fogszuvasodás és az ínybetegségek. Pedig megfelelő, tudatos száj- és fogápolással megőrizhető lenne fogaink és ínyünk épsége, szépsége, leheletünk üdesége is. Néhány hasznos tippet gyűjtöttünk össze, hogy mit tehetünk ennek érdekében!


BŐVEBBEN


érzékeny fogak, fogérzékenység

A fogak érzékenysége a fogmosás közbeni túl erős dörzsölés, és a savas ételek, italok fogyasztása miatt alakul ki, illetve amerikai fogászok egyes fogápoló szereket is felelőssé tesznek érte. Mit tegyünk, hogy elkerüljük?


BŐVEBBEN


fogápolás

Az egészséges fogazat csak a szerencsések számára alapvető adottság, a megfelelő fogápolás révén azonban mindenki számára elérhető lehet. Mikor kezdje a gyerek a fogmosást, milyen a jó fogkefe és fogkrém?


BŐVEBBEN


szájszag

A nem megfelelően karbantartott száj baktériumok tömegének nyújt táptalajt, és ezzel együtt a kellemetlen lehelet forrása is lehet. A rossz szájszag a legtöbb esetben orvosi segítséggel és szájápoló készítmények használatával megszüntethető.


BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés