2024. Április 16. kedd
1. Célunk meghatározása -  2. Legyen fontos a minőség! -  3. Fogáplás természetes alapanyagokkal -  4. Minden termék egy célt szolgáljon!
Abban mindenki egyetért, hogy a szájhigiénia kulcsfontosságú fogaink épségének megőrzésében, és ennek alapja a jó fogkrém. Az üzletek polcain több tucat közül válogathatunk. Különböző márkák kínálják termékeiket a legkülönfélébb problémákra vagy éppen azok megelőzésére. Néhány jó tanáccsal szeretnénk segíteni, hogy az Ön számára a legmegfelelőbbet tudja kiválasztani.

1. Célunk meghatározása

Első lépésként tisztázzuk magunkban, hogy milyen problémára keresünk megoldást! Az ínygyulladást szeretnénk enyhíteni, fehérebb fogakra vagyunk, vagy érzékeny fogainkra szeretnénk kímélő fogkrémet találni? Ez azért fontos, mert a gyártók különböző hatóanyagokkal dúsítják termékeiket a hatékonyság és az eltérő problémák kezelésének érdekében. Ha a fogfehérítés a cél, akkor olyan terméket keressen, ami fehérítőanyagot (pl. sodium bicarbonate, dió) tartalmaz, a jávai bors megnyugtatja az ínyt vagy a fahéj, ami megakadályozza a szájszárazságot.

Szeretném megismerni a Dabur gyógynövényes fogkrémcsaládot>>

Fogmosás együtt

2. Legyen fontos a minőség!

Nem csak az élelmiszereknél fontos, hogy milyen összetevőket tartalmaznak. Ugyanúgy figyelembe kell venni az alapanyagok minőségét a fogápolási termékeknél is, hiszen ugyanúgy a szervezetünkbe jutnak. Nézzük meg, hogy a kiválasztott termék ne tartalmazzon egészségre káros anyagokat, mint pl. nátrium-lauril szulfát, triklozán, pirofoszfát, klórhexidin.

3. Fogáplás természetes alapanyagokkal

A gyógynövények és ásványok szinergikus hatása tette hatékonnyá a fogporok és a modern korban a fogkrémek használatát.
Az ayurvedikus fluormentes fogápolás legfontosabb gyógynövénye a bazsalikom. A bazsalikom fogínyvérzést csökkentő hatással bír, fertőtlenít és csökkenti az fogínygyulladást. Hosszantartó és friss leheletet biztosít a következő fogmosásig.
Kiemelkedő szerepe van a fogápolásban a neem (azadirachta indica) és a szegfűszeg (clove) baktériumölő hatásának is. Ezek a gyógynövények hatékonyan csökkentik a szájszagot, fogínyvérzést, helyi vagy krónikus fogínygyulladást, ételfertőzés esetében is. Már 4-5 nap után segítenek a lepedék csökkentésében, a száj frissességének visszaállításában. Az említett gyógynövények 5-10 napos használat után a káros baktériumok nagy részét elpusztítják. Az ayurvedikus fogkrémek ásványi anyag tartalma pedig biztosítja a fehér fogakat, a fogzománc eróziója nélkül.
A fluor allergiás reakciót válthat ki, ezért a természetes alapanyagokat tartalmazó készítmények tökéletes megoldást nyújtanak erre a problémára is.

Szeretném kipróbálni a Dabur gyógynövényes fogkrémeket>>

Dabur fogkrémcsalád

4. Minden termék egy célt szolgáljon!

Ha a szájüregi panaszokat szeretnénk enyhíteni (pl. fogínyvérzés, ínygyulladás), akkor ne csak a fogkrémet válasszuk a panasznak megfelelően, hanem nézzük át a többi eszközt is, amit a napi rutin során használunk. Ha rég elhasználódott, megkeményedett sörtéjű fogkefével súroljuk az ínyünket nap mint nap, akkor a legjobb minőségű fogkrém sem fogja megszüntetni a vérzést. Használjunk puha fogkefét, amit igyekezzünk rendszeres időközönként (2-3 hónap) cserélni.
Ha fogkövesedésre hajlamosak vagyunk, akkor kerüljük a pirofoszfát tartalmú termékeket, és válasszuk a közepes keménységű fogkefét, de ilyen esetben az elektromos fogkefe még hatékonyabb megoldást nyújt.
Ha a rossz leheletet szeretnénk megszüntetni, akkor az alapfelszerelés mellé vásároljunk egy nyelvkaparót is.
Az összes szájüregi probléma megelőzéséhez érdemes fogköztisztítókat (pl. fogselyem) is használni. Ezeknek az eszközöknek a napi használatával nagy mértékben csökkenthetjük a fogszuvasodás, a fogkő vagy az ínygyulladás kockázatát.

Szponzorált tartalom

 Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés