2021. Május 06. csütörtök

A hónap témája: Sebkezelés

Hartmann kötéscsere teaser

A horzsolások, kisebb-nagyobb vágások és a bőrfelszíni sérülések gyakoriak. Hogyan láthatjuk el a felületes sebeket?


BŐVEBBEN


Kötözés teaser

Kisebb sérüléseknél jellemzően otthon történik a seb ellátása, de nehezen gyógyuló, krónikus sebbel élő betegek is kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy a kötéscserét saját maguknak vagy hozzátartozójuknak kell elvégeznie. Mire kell ügyelni ilyen esetben?


BŐVEBBEN


Teaser Sterilux mullap

A kisebb vágott, horzsolt vagy szúrt sebek gyakoriak, ha háztartási munkát végzünk, sütünk-főzünk, barkácsolunk vagy kertészkedünk. Ha nem jelentős a vérvesztés, nem kiterjedt a seb és nem került föld vagy rozsdás tárgy a sebbe, akkor otthon is ellátható a sérülés. Hogyan tehető ez szakszerűen?


BŐVEBBEN


Hartmann nyaralás teser

Apróbb sérülések a nyaralás során is előfordulnak. Ezekkel a többnyire nem kell orvoshoz fordulni, de ahhoz, hogy minél kisebb heggel, minél zavartalanabbul gyógyuljanak, a legfontosabb sebellátási teendőket otthon is el kell végezni.


BŐVEBBEN


égési sérülések

Az égési sérülések a bőr gyakran visszafordíthatatlan károsodását okozzák. Nyáron a napsütés, télen a fűtőtestek, hősugárzók, egész évben a sütés-főzés okozhatnak baleseteket. A legfontosabb természetesen a megelőzés, de ha már megtörtént a baj, azonnali segítségnyújtásra van szükség. Mi a teendő?


BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés