2021. Május 07. péntek

A hét témája: Ekcéma

ekcéma
Az ekcéma gyulladással és sokszor viszketéssel járó bőrbetegség, melynek számos típusa létezik. Kiváltó okai nem mindig határozhatók meg pontosan, de a veleszületett hajlam az esetek többségében szerepet játszik. A tünetek miatt az életminőséget nagymértékben befolyásoló betegségről van szó, ami az esztétikai okok következtében pszichés megterhelést jelenthet.
BŐVEBBEN


ekcema
Az ekcéma és az asztma gyermekkori kialakulása az étrendtől is függ: egy japán kutatás szerint az E-vitaminban gazdag ételeket fogyasztása segíthet megakadályozni az ekcémát.
BŐVEBBEN


ekcéma, dermatitis
A kontakt ekcéma hasonló arányban érinti a felnőtteket és a gyerekeket, ám egy kutatás szerint az bőrgyulladással járó betegséget már eltérő allergének váltják ki a különböző korosztályokban.
BŐVEBBEN


száraz bőr

A száraz bőr hajlam és környezet függvénye. A téli hideg és a fűtési szezon nem kedvez ennek a jelenségnek. Milyen mechanizmusok védik bőrünket a kiszáradástól?


BŐVEBBEN


pelenka-dermatitisz
Az egyszer használatos pelenkák elterjedése ellenére a pelenka-dermatitisz még ma is létező csecsemőkori probléma. Mit tehetünk a bőrgyulladás ellen?
BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés