2021. Június 23. szerda
Lézeres olvasószemüveg-kezelés - mit kell tudni róla? -  Hogyan zajlik az olvasószemüveg-kezelés? -  Kinek javasolható a lézeres olvasószemüveg-kezelés? -  Hogyan szabadulhat meg az olvasószemüvegétől?
Nem is olyan régen, az öregszeműség egyet jelentett az olvasószemüveg viseléssel, ami igencsak sok bosszúságot tud okozni a mindennapokban. Hiszen sosincs ott, amikor kellene, állandóan keresgélni vagy cserélgetni kell. Azonban ma már nem muszáj beletörődni az olvasószemüveggel járó vesződségekbe. Egy mindössze néhány másodperces lézeres kezeléssel ugyanis egyszer s mindenkorra megszabadulhat tőle!

Lézeres olvasószemüveg-kezelés - mit kell tudni róla?

A lézeres szemműtétről nagy valószínűséggel már mindenki hallott. Szinte nincs olyan ember, akinek rokonságában, baráti körében ne lenne legalább egyvalaki, aki már átesett egy ilyen kezelésen.

Ugyanis a lézeres szemműtét nem mai keletű dolog. A Focus Medical Lézeres Látásjavító Központ kerek 30 éves múltra tekint vissza a lézeres látásjavításban. Magyarország legnagyobb múlttal és tapasztalattal rendelkező szemklinikáján 30 éve azért dolgoznak, hogy megszabadítsák az embereket a szemüvegüktől és visszaadják az éles látásukat.

Focusmed31

Sokan úgy tudják, hogy lézeres szemműtétet csak fiatal korban lehet végezni. A valóság azonban az, hogy , akár 65 éves korig is végezhetőek ezek a beavatkozások.

A lézertechnika fejlődése pedig mára azt is lehetővé tette, hogy a páciensek az olvasószemüveg viselésétől is megszabadulhassanak. A Focus Medical Lézeres Látásjavító Központ volt az első, aki 2011-ben bevezette hazánkban az olvasószemüveg-kezelést, LBV olvasószemüveg-kezelés néven. A kezelést 2017-től hazánk egyik legfejlettebb lézerével, a VISUMAX lézerberendezéssel végzik, ezért a kezelés neve VISUMAX LBV olvasószemüveg-kezelés lett.

Hogyan zajlik az olvasószemüveg-kezelés?

Maga a műtét egy néhány másodperces, fájdalommentes eljárás, amit cseppérzéstelenítéssel végeznek.

Az eljárás lényege, hogy a kezelés során a lézer az egyik szemet úgy „állítja be”, hogy a távoli és a közepes, a másik szemet pedig, hogy a közeli és közepes távolságban lévő tárgyakat lássa élesen. Az agy összeilleszti a két képet, így mind a közeli, mind a távoli látás élessé válik, sőt a közepes távolságra lévő tárgyak (például monitor) is tisztán láthatóak lesznek.

Azon kívül, hogy néhány másodperc alatt, fájdalom nélkül szabadulhatunk meg olvasószemüvegünktől , a kezelés további előnye, hogy szemmegnyitó műtét nélkül kínál megoldást az olvasószemüveg problémájára. Ezért ez egy sokkal biztonságosabb eljárás, mint a műlencse beültetés.

Kinek javasolható a lézeres olvasószemüveg-kezelés?

Azoknak az 50 és 65 éves kor közöttieknek ajánlott az olvasószemüveg-kezelés, akiket zavar a távoli és a közeli szemüvegek állandó keresése, cserélgetése, akik szemüveggel jól látnak mind távolra, mind közelre és egyéb szembetegségük nincs.

Hogyan szabadulhat meg az olvasószemüvegétől?

Az első lépés egy alkalmassági vizsgálat, amely arra hivatott, hogy kiderüljön, alkalmas-e Ön az olvasószemüveg-kezelésre. A vizsgálat teljesen fájdalommentes, és semmilyen kellemetlenséggel nem jár. Mivel nagyon alapos vizsgálatról van szó, legalább 2 órát vesz igénybe.

Alkalmasság esetén a második lépés maga a kezelés, szintén teljesen fájdalommentes és csupán néhány másodpercig tart. Az eredményre sem kell sokat várni, mert bár az agynak kellhet néhány nap az új helyzet feldolgozásához, már a kezelés napján érzékelni lehet a változást. Szemüvegre pedig már biztosan nem lesz szüksége!

Szeretne Ön is megszabadulni az olvasószemüvegétől? Jelentkezzen alkalmassági vizsgálatra a 30 éves Focus Medicalba, ahol a legtapasztaltabb hazai szakorvosok várják! Ha online jelentkezik, 15.000 Ft kedvezményt vehet igénybe a vizsgálat árából! Ide kattintva tud jelentkezni: JELENTKEZEM

 

Szponzorált tartalom


Forrás: vital
2020. 05. 13.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés