2023. Szeptember 29. péntek
Komoly problémákat is okozhat a makromasztia, azaz a kórosan nagy mell. Az érintett nők gyakran szenvednek nyaki fájdalmaktól, zsibbadástól, fülzúgástól és végtaggyengeségtől.

Bár az ideggyógyászati tünetek igen gyakoriak a makromasztiában szenvedő betegeknél, az orvostársadalom még nem jutott megegyezésre arra vonatkozóan, hogy a probléma miként diagnosztizálható elektrodiagnosztikai tesztekkel. Ezeket a teszteket leggyakrabban izom- és idegproblémák esetében alkalmazzák.

nagy mell neurológiai ideg izom probléma fájdalom zsibbadás

Egy nemrég végzett felmérés során 15 kórosan nagy mellű nőt vizsgáltak meg, és mindegyiküknél idegbecsípődéseket találtak az alsó nyaki régióban. A nők nyaki fájdalomra, zsibbadtságra, fülzúgásra és végtaggyengeségre panaszkodtak. A vizsgálatok során kiderült az is, hogy a hatalmas mell miatt bizonyos izmok – amelyek például a hüvelykujj mozgatásáért felelősek – ezekben a nőkben sokkal gyengébbek, mint a normál mellmérettel rendelkező társaikban.

„Ezeknek a nőknek fontos tudniuk, hogy a tüneteiket egy betegség okozza. Egy betegség, amelyet lehet, és kell is kezelni” – nyilatkozta Dr. Jacqueline Ansel, a Tennessee-i Neurológiai Intézet munkatársa. „Fizikoterápia, speciálisan erre a célra készített melltartó, mellkisebbítő műtét – ezek mind segíthetnek a makromasztiában szenvedő pácienseken. A mellnagyobbító műtéten gondolkodó hölgyeknek is számolniuk kell ezekkel a tünetekkel, így azt tanácsolom, óvatosan bánjanak a szilikonnal!”


Forrás: Medipress
2007. 10. 19.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés