2024. Március 05. kedd
Egyedülálló képzésben kellett részesíteni egy brit szállodalánc alkalmazottait, mivel az utóbbi időben drasztikusan megemelkedett azon vendégek száma, akik éjszakánként a szállodák folyosóin alvajárva kóricálnak – meztelenül.

Az olcsó szállodákat működtető cég saját felmérése szerint az elmúlt évben az előzőhöz képest hétszer több, összesen több mint 400 ilyen eset fordult elő.

meztelen alvajáró alvászavar

A többségében férfi alvajárók közül sok a recepción jelentkezett az éjszaka kellős közepén, hogy újságot kérjen vagy kijelentkezzen a szállodából. Egy meztelen vendéget le is tartóztattak az utcán, miután kizárta magát a hotelből.

Az Edinburg Alváscentrum munkatársa, Chris Idzikowski szerint - aki meglepőnek találja az eseteket - az alvajárás leginkább a stresszes életmód, az alváshiány, az alkoholizmus vagy az alvás közbeni elégtelen légzés következménye.

A szállodalánc által szervezett fejtágítón az alkalmazottak útmutatást kaptak arra vonatkozóan, hogyan kezeljék az alvajárókat, továbbá azt tanácsolták nekik, hogy a recepción mindig tartsanak törölközőt, hogy a meztelen vendégek intim testrészeit el tudják takarni.


Forrás: telegraph.co.uk
2007. 10. 25.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés