Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Egyre több a meztelenül alvajáró vendég a brit szállodákban

Egyedülálló képzésben kellett részesíteni egy brit szállodalánc alkalmazottait, mivel az utóbbi időben drasztikusan megemelkedett azon vendégek száma, akik éjszakánként a szállodák folyosóin alvajárva kóricálnak – meztelenül.

Az olcsó szállodákat működtető cég saját felmérése szerint az elmúlt évben az előzőhöz képest hétszer több, összesen több mint 400 ilyen eset fordult elő.

A többségében férfi alvajárók közül sok a recepción jelentkezett az éjszaka kellős közepén, hogy újságot kérjen vagy kijelentkezzen a szállodából. Egy meztelen vendéget le is tartóztattak az utcán, miután kizárta magát a hotelből.

Az Edinburg Alváscentrum munkatársa, Chris Idzikowski szerint - aki meglepőnek találja az eseteket - az alvajárás leginkább a stresszes életmód, az alváshiány, az alkoholizmus vagy az alvás közbeni elégtelen légzés következménye.

A szállodalánc által szervezett fejtágítón az alkalmazottak útmutatást kaptak arra vonatkozóan, hogyan kezeljék az alvajárókat, továbbá azt tanácsolták nekik, hogy a recepción mindig tartsanak törölközőt, hogy a meztelen vendégek intim testrészeit el tudják takarni.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/meztelen_alvajaro_alvaszavar_alom_stressz