2024. Április 16. kedd
Brit termékenységi szakemberek arra hívják fel az akupunktúrához és kínai orvosláshoz forduló párok figyelmét, hogy nincs bizonyíték arra nézve, hogy ezek a gyógymódok segítenék a meddőségi problémák megoldását és növelnék a gyermekáldás esélyét.

A Brit Termékenységi Társaság tizennégy tanulmány adatait összegezte, majd az elemzés alapján adta ki irányelveit. A társaság szerint a nyugati világban minden hetedik párt érintenek meddőségi problémák.

meddőség, kínai orvoslás, akupunktúra

Adam Balen, a bizottság elnöke hangsúlyozta: „jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy az akupunktúra vagy a kínai, gyógynövényekkel való orvoslás az asszisztált termékenységi kezelésekhez kapcsolódóan bármilyen előnyös hatással lenne az élve születések arányára, a teherbe esési arányra vagy a vetélések számára”. Hozzátette, hogy a pácienseknek tisztában kell lenniük ezzel a ténnyel, mielőtt a kezelésbe kezdenek.

A Brit Akupunktúra Tanács meglepetésének adott hangot a megállapításokkal kapcsolatban, melyek a Human Fertility című szakfolyóiratban jelentek meg. Az akupunktúrás szakemberek szerint jelentős kutatási eredmények vannak arra vonatkozóan, hogy az akupunktúra segíthet a megtermékenyüléssel próbálkozó pároknak.


Forrás: MTI
2010. 03. 12.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés