2024. Június 21. péntek
A nők döntően ugyanolyan élvezetesnek, vagy még jobbnak találják a szexet körülmetélt férjükkel, mint a műtét előtt – derült ki egy Afrikában zajló kutatás során.

Az Ugandában zajló nemzetközi AIDS-kutatás részeként 15 és 49 év közötti nőket kérdezték ki a baltimore-i Johns Hopkins Bloomberg közegészségügyi iskolájának kutatói arról, hogy mennyire elégedettek a felnőttként körülmetélt férjükkel zajló szexuális együttlétekkel.

körülmetélés

A nőknek csupán 3 százaléka számolt be szexuális elégedettsége csökkenéséről partnere körülmetélése után, 57 százalékuk nem tapasztalt változást, 40 százalékuk pedig jobban élvezte a szexet. A megelégedettségbeli különbség nem mutatott összefüggést a nők korával, vallásával vagy végzettségével.

„Annak megállapítása, hogy a körülmetélés nem befolyásolja hátrányosan a nők kielégülését, növelheti az eljárás elfogadottságát” – mondta Ronald H. Gray, a tanulmány egyik szerzője.

Korábbi ugandai, kenyai és dél-afrikai kutatások megállapították, hogy a körülmetélés 50-60 százalékkal csökkentette a HIV-fertőzés kockázatát.


Forrás: MTI
2009. 12. 19.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés