2024. Június 21. péntek
Az Utrechti Egyetem kutatóinak állítása szerint a férfiaknál a magömlés sebességét minden esetben genetikai tényezők határozzák meg. Ha tehát valaki a korai magömlés primer formájával küzd, ne magát okolja, hanem a felmenőit!

Dr. Marcel Waldinger és Dr. Paddy Janssen összesen 89 korai magömléstől szenvedő holland férfit vizsgált meg kutatásuk során. A férfiak mind a korai magömlés primer formájában szenvednek, azaz serdülőkoruk óta tapasztalják ezt a problémát.

korai magömlés, ejakuláció

A résztvevőket megkérték, hogy egy hónapig minden egyes szexuális együttlétnél mérjék le az aktus megkezdése és az ejakuláció közt eltelt időt. Az eredmények szerint a korai magömlésben szenvedő férfiak esetében a szerotoninaktivitás jóval kevésbé erőteljes az agynak azon területein, amelyek az ejakuláció irányításárért felelősek.

A szerotonin felelős többek között a szexuális aktivitás és az étvágy irányításáért. Ez az ingerületátvivő anyag szállítja a jelzéseket egyik idegtől a másikig. A szerotonin alacsony aktivitása miatt ezek a jelzések nem elég erőteljesek a korai magömlésben szenvedő férfiak agyában.

A tudósok szerint az 5-HTTLPR nevű gén felelős a szerotonin-aktivitásért, így a magömlési sebességért is. Ennek a génnek összesen három variánsa létezik, melyek egyike felelős a korai magömlés kialakulásáért – az ezzel a variánssal élő férfiak átlagosan kétszer olyan gyorsan élveznek el, mint a többiek. A kutatók jelenleg több más gént is vizsgálnak, amelyek kihatással lehetnek az ejakuláció gyorsaságára.

„A mostani kutatási eredmények csak a primer korai magömlésben szenvedő betegekre érvényesek, azokra nem, akiknél ez az állapot az életük későbbi szakaszában alakult ki – nyilatkozta Dr. Waldinger. Kutatásunk alapján egyértelmű, hogy a korai magömlés nem pszichológiai eredetű rendellenesség. A primer korai magömlésnek jól nyomon követhető genetikai okai vannak, a jövőben ezért reméljük, génterápiával kezelhető lesz a betegség.”


Forrás: Medipress
2008. 10. 09.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés