2024. Június 25. kedd
Egy 34 éves brit nő hat hét után szerencsésen magához tért a kómából, és meglepődve tapasztalta, hogy időközben gyermeke született, amire egyáltalán nem emlékezett.

Lisa Allinson problémamentes terhessége után júniusban adott életet egészséges kisfiának, pár órával a szülés után azonban eszméletét vesztette, és életmentő gépekre kellett kapcsolni. Kiderült, hogy terhességi toxémia, és az annak következtében fellépő magas vérnyomás miatt agyvérzést kapott. Az orvosok meg tudták mentették az életét, de az ehhez elvégzett agyműtét során a koponyacsont felét el kellett távolítani, és egy fémlappal pótolni.

szülés kóma amnézia

Lisa a műtét után kómában feküdt, miközben férje gondozta kisfiukat. Az orvosok és a betegágy mellett virrasztó család megdöbbenésére és örömére hat hét után magához tért, ám az első napokban férjét sem ismerte fel, és arra sem emlékezett, hogy gyermeke született. A memóriavesztés mellett Lisa eleinte beszélni sem tudott, és jobb oldalára is lebénult.

Hat hónapos kórházi kezelés után most Lisa végre hazatérhetett családjához, hogy együtt ünnepeljék kisfia első karácsonyát. Lisa ma már újra beszél, képes járni és a lépcsőn is fel tud menni, ám a szülésre továbbra sem emlékszik. „A történtek nagy részére nem emlékszem, de nem is igazán akarok. De elhatároztam, hogy jobban leszek.”


Forrás: Vital
2007. 12. 21.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés