2024. Április 15. hétfő
Egy japán tinédzser, aki az elmúlt 4 évet kómában töltötte, szerdán részt vett egy osztálykiránduláson, mivel a szülei azt remélték, hogy így némi tapasztalatot szerez a külvilágról.

A 17 éves lány, aki 2003-ban egy judo órán fejsérülést szenvedett, először repült azokkal a diákokkal, akik az osztálytársai lehettek volna – mondta el az iskola vezetője.

kóma öntudatlan kirándulás

A szülők, az iskola és a repülőtér egy évet töltött el a lány utazásának előkészületeivel, amelynek során az Észak-Fukushima prefektúrából indulva Osakába repültek. A csoport a háromnapos kirándulás alatt meglátogatta a Japán Universal Studios szórakoztató parkot is.

„Azt akartam, hogy a lányom a saját korosztályával menjen az iskolai kirándulásra, és élvezze azt.” – nyilatkozta az anya, az egyik japán újságnak. „A szemhéja mozog, amikor beszélek neki az utazásról. Ilyenkor bizonyára boldog.” – tette hozzá arra a kérdésre válaszolva, hogy vajon a tinédzser egyáltalán felfogja-e, mi történik vele.

A lány az otthonához van kötve, de az iskolából rendszeresen látogatják. Családja a sajtótól névtelenséget kért, hogy így óvják a lány magánéletét.


Forrás: Medipress
2007. 11. 16.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés