2024. Június 16. vasárnap
A probiotikus joghurtok közismerten nyugtató hatással vannak a háborgó gyomorra, és kutatók szerint ennél többre is képesek lehetnek: egérkísérletek szerint jótékonyan befolyásolhatják a férfiasságot.

A Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói azt vizsgálták egereken, hogyan segíthet a joghurt az elhízás elleni harcban, de nem várt eredményekre bukkantak. Kiderült, hogy azok a rágcsálók, amelyeket vaníliás joghurttal tápláltak, társaikhoz képest szexuálisan sokkal aktívabbak voltak. Ezeknek az állatoknak a heréi 5 százalékkal nagyobbak voltak, mint azon az egerekéi, akiket gyorsételekkel vagy normál táppal etettek. Az is kiderült, hogy a joghurtot evő rágcsálók több utódot is nemzettek.

joghurt

Az eredményeket a kutatók azzal magyarázták, hogy a joghurtos étrend hatására a kisállatok vékonyabbak lettek és súlyfelesleg hiányában többet is mozogtak. A kiegyensúlyozott táplálkozás és a mozgás pedig további jótékony változásokat indított el a szervezetükben, végül még a bundájuk is fényesebbé vált, valamint a hormontermelésük is fokozódott.

A kutatók szerint ezekből az eredményekből a joghurt emberekre való hatására is következtethetünk, vagyis ezek a probiotikus termékek segíthetnek a diétában és végső soron férfiasabbá is teheti az erősebbik nem tagjait.


Forrás: Medipress
2012. 05. 16.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés