2024. Június 18. kedd
Japán riasztóan alacsony születési rátája mögött a szigetország lakóinak alacsony szexuális kedve áll - derült ki a Japán Családtervező Szövetség felméréséből.

A 16 és 49 év közötti japánok 39,7%-a a felmérés készítésekor már több mint egy hónapja nem élt nemi életet, 5% pedig több mint két éve volt szexuálisan inaktív. A házasok között az arány valamivel kisebb volt.

japán szex

A Durex óvszergyártó cég 2005-ös felmérése egybevág a mostani adatokkal: akkor az derült ki, hogy a japánok évente mindössze 45-ször szeretkeznek, míg a világátlag évi 103 szexuális együttlétet jelent.

A University of Chicago egy tavalyi felméréséből az is kiderült, hogy a szigetország lakóinak szexuális élete minőség szempontjából is elég sok kívánnivalót hagy maga után: a szexuális kielégültség alapján felállított listán a vizsgált 29 országból Japán az utolsó lett, mivel lakóinak mindössze 25,7%-a elégül ki az ágyban.

A szigetország születési rátája 2005-ben negatív rekordot döntött: azóta egy nőre átlagosan 1,26 születés jut. Az alacsony népességnövekedés hosszú távon kihathat a gazdaságra: egyre kevesebb adóbevételt és kevesebb munkaerőt jelent majd, ami a virágzó gazdaságot alaposan kerékbe törheti. A felmérést készítő szervezet vezetője riasztónak tartja a születési adatokat, és a japánok alacsony szexuális hajlandóságáért részben a stresszt teszi felelőssé, részben pedig azt, hogy a társadalmi érintkezés egyre inkább internet-alapúvá válik. Ezek szerint talán mégsem olyan jó dolog egy virágzó gazdaságú országban élni.


Forrás: msnbc
2007. 04. 10.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés