2024. Június 17. hétfő
Egy amerikai cég a közösségi- és randi-oldalak felhasználóinak biztonsága érdekében „biztonságosszex-igazolványokat” készül bevezetni.

„Néhány évvel ezelőtt megismertem egy férfit, aki egy internetes afférja során csúnya, szexuális úton terjedő betegséget szedett össze" – nyilatkozta az igazolvány szülőatyja, Gonzalo Paternoster. "Innen jött az ötlet." Az igazolványokat december elsején, az AIDS világnapján vezetnénk be, és nemsokára bárki számára elérhető lenne.

szex nemi betegség internetes társkereső igazolvány

„Természetesen nagykorúnak kell lennie az illetőnek. Amint megrendeli a kártyát, a vevő időpontot kap az egyik laboratóriumunkba, ahol különböző vizsgálatokon kell részt vennie, melyek során az öt leggyakoribb szexuális úton terjedő betegséget – HIV, herpesz, chlamydia, gonorrhoea és szifilisz – teszteljük.”

„A tesztek eredményeit rögzítjük a kártyára, így leendő partnerünk biztos lehet benne, hogy semmiféle betegséget nem kap el tőlünk – magyarázza Mr. Paternoster. – Régebben kénytelenek voltunk bízni a másik szavában, most azonban már bizonyítékot is kérhetünk.”

A kártyának elérhető lesz az online változata is, melyet a kártyatulajdonosok a közösségi oldalukon is közzétehetnek. Eddig közel tizenötezren jelezték érdeklődésüket a kártya iránt, a legtöbben a 27 és 47 év közötti korosztályból. „Sok köztük az elvált, akik most egy hosszú kapcsolat után félve randiznak megint. A kártya segítségével talán növelhetjük kicsit a biztonságérzetüket.”


Forrás: Medipress
2007. 12. 03.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés