2022. Október 01. szombat
Kíváncsiskodók tömegét vonzza a nemrég rekordsúllyal, 8,7 kilogrammal született indonéz csecsemő Kisaran városában. A kisfiú időközben nevet is kapott, Akbarnak hívják, ami arabul hatalmasat jelent.

Akbar 41 éves, cukorbeteg anya gyermekeként született, aki terhessége alatt nem járt vizsgálatokra. A császármetszéssel végrehajtott szülés negyven percen át húzódott, mert a kisfiú súlya és mérete jócskán megnehezítette a műtétet.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a baba és az anyja is jól vannak – mondta a büszke apa. Remélem, megengedhetem magamnak, hogy megfelelően etessük, mert neki több tejre van szüksége mint más csecsemőknek. „Falánk és erős az étvágya, szinte megállás nélkül szopik” – mondta Binsar Sitanggang, a kórház egyik orvosa.

Az óriáscsecsemő születésének hírére tömegek gyűltek össze a Szumátra szigetén fekvő Kisaran városának kórházánál, hogy egy pillantást vessenek a 62 centiméteres babára. „Fantasztikus, ő a legnagyobb csecsemő, akit valaha láttam. Jól néz ki, és nagyon aranyos” – mondta egy közeli faluból érkező asszony.

Akbar két bátyja 5,3 és 4,5 kilóval jött a világra. Indonéziában korábban egy 6,7 kilogrammos újszülött tartotta a rekordot. A világ legnagyobb súlyú csecsemője 1879-ben az Egyesült Államokban jött a világra – a 10,4 kilósan született baba azonban csak 11 órát élt.

A Guiness Rekordok Könyve számon tart egy 10,2 kilóval 1955-ben született olasz, és egy ugyanilyen súllyal 1982-ben született dél-afrikai csecsemőt is.


Forrás: MTI
2009. 09. 25.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés