2022. Október 01. szombat
Tökéletes és mégis teljesen laza: az ideálisnak tartott anya képe sok német nőnek okoz nehézséget egy felmérés szerint. Bár ötből négyük szeretne lazán állni a gyerektémához, ötből csupán két nő érzi úgy, hogy meg is valósítja ezt az ideát.

Az eredményre egy reprezentatív pszichológiai tanulmány jutott, amelyben a kölni Rheingold Intézet ezer, 20 és 40 év közötti nőt kérdezett meg, akik között anyák és gyermekvállalás előtt álló, illetve gyermekre egyáltalán nem vágyó nők szerepeltek.

anya

A kutatás szerint a nők úgy érzik, nagy nyomás van rajtuk, és túlságosan is eltávolodtak a saját maguk által megálmodott ideális képtől. A veszteségektől való félelem jellemzi őket, ugyanakkor a szerető szuperanya és az öntudatos, szakmailag sikeres nő szerepe közt ingadoznak.

A gyermek pedig sok anya számára nemcsak a boldogság forrása, hanem "költségtényező" is. Az anyák többsége szerint több gyermekgondozási támogatásra és több lehetőségre van szükség, amelyek biztosítanák a kisgyermekesek visszatérését a munkaerőpiacra.

A vizsgálat során a nőket nem kérdezték az apák szerepéről.


Forrás: MTI
2010. 11. 29.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés