2024. Április 13. szombat
Őseink életvitele jelentősen különbözött a modern ember életmódjától. Számottevő különbségek a kevés mozgás, az ételek eredete, forrása, összetétele és kalória tartalma, valamint a környezeti szennyezés. Mindez döntő befolyással van a hormonszintünkre, a méregtelenítő szerveinkre és a bélflóra oly kényes egyensúlyára is.

A legújabb klinikai vizsgálatok és kutatások szerint, a fogyókúra új fókuszában a MIKROBIOM áll. Mit jelent a mikrobiom? A rajtunk és bennünk élő baktériumok összességét. A mikrobiom nagy részét a vastagbélflóra teszi ki.

Vegyük górcső alá a problémát és a megoldást is!

A kutatások szerint a bélflóra összetétele meghatározza a vastagbél egészséges működését, és a túlsúlyra való hajlamot is! Hogyan? Egy rossz bélflóra tele van patogén, gram-negatív baktériumokkal is. Ezek által termelt endo- és bio-toxinok (méreganyagok) könnyen féláteresztő bélszindrómát okozhatnak, ami szervezet szerte krónikus gyulladásokhoz és ezáltal elhízáshoz vezethet!

Az immunrendszerünk 70-80%-a a vastagbélben van. Tudjuk, hogy a zsíranyagcserénk utolsó fázisát is jelentősen befolyásolja a vastagbél normál működése és a benne élő baktériumflóra oly kényes egyensúlya.

Prebi1

A vastagbélflóra bakteriális összetétele két nagy csoportból áll, a Firmicutes (hizásért felelős) és Bacteroidetes (normál anyagcserét segítő) baktérium törzsekből. Ha ezek kényes aránya, egyensúlya eltolódik, akkor a hizlaló, Firmicutes típusú baktériumok által termelt vegyületek hatására felborul a zsíranyagcserénk is! Ennek köszönhetően a máj több trigliceridet, vérzsírt termel, az inzulin, mint raktározó hormon pedig gyarapítja a zsírpárnáinkat, így fogékonyabbá válunk a hízásra.

Bebizonyosodott, hogy egy rossz bélflórával rendelkező ember képes túlsúlyt felhalmozni egy normál mennyiségű és összetételű ételtől is! Ugyan ilyen típusú étkezés mellett egy normál, kiegyensúlyozott bélflórával rendelkező egyén szervezete nem spájzol extra zsírpárnákat. Ezért is jelentette ki a WHO, hogy az elhízás járványként terjed, és 30-as BMI feletti érték már betegségnek számít sok országban.

FEDBOND Probiologiq Élőflóra: Magyarország talán legkomplexebb, a vastagbélflórához nagyon hasonló, stabil élőflóra, a gyomor- és epesavnak ellenálló speciális DR kapszulában!

Prebio2FEDBOND

Melyik prebiotikus hatású rost-komplex hat a vastagbélflórára, és segít a hízásra való hajlam ellen?

A mai táplálkozási szokásaink messze vannak a természetestől. Főként a magas glikémiás indexszel rendelkező szénhidrát tartalmú ételekkel sajnos a hízásért felelős baktériumoknak kedvezünk. Ezért is ajánlott a mesterséges adalékanyagoktól mentes Mikrobiom barát diéta!

Prebi3

Teljesen ki vagyunk szolgáltatva a vastagbélflórának, amit az agy-bél tengely miatt a második agynak is neveznek.

A vastagbélflóra összetételétől is függ, milyen ételt kívánunk meg!

Ne feledjük, ha táplálkozunk, egyúttal a bélbaktériumainkat is tápláljuk, és nem mindegy, mely törzseket. Igaz a mondás: „Az vagy, amit megeszel!”

A legtöbb ételt nem is mi kívánjuk meg, hanem a bennünk élő baktériumoknak szükséges az önfenntartáshoz, ezért olyan vegyületeket bocsátanak ki, aminek a következménye az agynak küldött vegyi szignálon keresztül a csillapíthatatlan szénhidrát utáni vágy.

Prebi4

Ezért nem mindegy mit eszünk, hogy a számunkra hasznos baktériumoknak, vagy éppen azoknak szolgáltatunk megfelelő táptalajt a szaporodáshoz, amelyek az elhízásunkért felelnek.

Mi a megoldás?

Az egészséges életmód keretein belül szükséges a mozgás is. Viszont, ha adott egy rossz zsírbontó képesség, a zsírégetés is nehézkes, tehát ilyen esetben a mozgás inkább csak az egészséges működést szolgálja sajnos, nem pedig a fogyást.

Ezért tanácsos a test biokémiáját és alapvető működési folyamatait figyelembe venni!

A vastagbélflóra pótláson (probiotikum) kívül egy másik nagyon fontos feladat az ideális élőflóra összetételéhez megteremteni a környezetet, ahol meg tud tapadni, szaporodni tud, és hosszú távon életben is tud maradni.

Ehhez nyújtanak segítséget a prebiotikus hatású növényi rostok. Ezek többnyire nem vízoldékony és egyben emészthetetlen rostok is. Ezért közel változatlanul haladnak át az egész emésztő traktuson egészen a vastagbélig. Ott a több százmilliárd baktérium hatására erjedni kezdenek, és olyan hasznos vegyületek keletkeznek, mint pl. a butirátok, amelyek táptalajt szolgáltatnak a számunkra jó bélflórának, a rossz bélflóra életkörülményeit és szaporodását nehezítik, így helyreáll az optimális bélflóra egyensúly!

A prebiotikumok jótékony hatásai: csökkenti a vércukorszintet, hiszen lassítják a magas glikémiás indexszel rendelkező szénhidrátok gyors felszívódását, azaz lassabban emelkedik a vércukorszint és így nem vált ki azonnali erőteljes inzulin-választ. Az inzulin egy erőteljes gyulladásnövelő tényező a szervezetben és dominánsan egy raktározó hormon. Ő alakítja át a glükózt (vércukor) trigliceriddé, azaz vérzsírt gyárt belőle, amit majd főleg hasi zsírpárnákban spájzol be. Tehát a metabolikus szindrómát is okozó hasi zsírokért, főleg a szénhidrátdús táplálkozás a felelős.

A prebiotikus rostok ugyanakkor jótékonyan hatnak vérnyomásra és a bélmozgásra is, gyorsítják az anyagcserét.

Számos sikeres visszajelzés után csak ajánlani tudjuk az erre a célra fejlesztett terméket.

 

A FATBOND® az első forradalmian új kalória megkötő, anyagcsere gyorsító, testsúly csökkentő és elhízást megelőző orvostechnikai eszköz (CE 1370 IIa), amely újra aktiválja a jótékony vastagbélflórát, és kiegyensúlyozza az ideális, fogyasztó bélflóra arányát is.*

A FATBOND® kapszulában lévő speciális, növényi rost-komplex receptúrája három szabadalommal védett, hatását három klinikai vizsgálat bizonyítja!

Prebi5

A FATBOND® KAPSZULÁNAK KETTŐS HATÁSA VAN:

- egy azonnali kalóriablokkoló hatása, amit alkalomszerű használata is biztosít, és

- egy hosszabb távú, prebiotikus hatása, amihez kúraszerű használata javallott! * lásd a tájékoztatót!

Étvágycsökkentő / Nassolásgátló / Szénhidrát- és Zsírmegkötő / Kalóriakontroll: napi adagja** képes megkötni akár 462 kalóriát

Napi ajánlott adagja* megköti az étkezéssel bevitt szénhidrátok és zsírok jelentős részét, még felszívódás előtt! Ezzel akár 462 kalóriával csökkenti a bevitt táplálék kalória értékét*.

Prebi6

A FATBOND® ismét képessé tesz a súlyvesztésre**, hiszen a vastagbél flórája jelentősen befolyásolja a zsíranyagcserét is, amely nélkül nehéz a sikeres és tartós fogyás!

PREBIOTIKUS HATÁSA KIEGYENSÚLYOZZA A FOGYASZTÓ BAKTÉRIUMOK arányát a vastagbélben, megváltoztatja a bélflóra összetételét, 30%-kal csökkenti a hizlaló, Firmicutes típusú baktériumok arányát.

*Orvostechnikai eszköz: II a, CE 1370 ** Lásd a részletes tájékoztatót

1,2,4 Protokoll szám: 010816, 06/2012, Klinikai vizsgálati szám: E85068-03/06 CL, 03/2015, 3Klinikai vizsgálati szám: F02843/ 01LA, 02/2011, 5Klinikai vizsgálati szám: 2015190/ D252/5, 01/2017

 

Szponzorált tartalom


2021. 03. 31.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés