Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Hogyan függ össze a vastagbélflóra és a hízásra való hajlam?

Őseink életvitele jelentősen különbözött a modern ember életmódjától. Számottevő különbségek a kevés mozgás, az ételek eredete, forrása, összetétele és kalória tartalma, valamint a környezeti szennyezés. Mindez döntő befolyással van a hormonszintünkre, a méregtelenítő szerveinkre és a bélflóra oly kényes egyensúlyára is.

A legújabb klinikai vizsgálatok és kutatások szerint, a fogyókúra új fókuszában a MIKROBIOM áll. Mit jelent a mikrobiom? A rajtunk és bennünk élő baktériumok összességét. A mikrobiom nagy részét a vastagbélflóra [1]teszi ki.

Vegyük górcső alá a problémát és a megoldást is!

A kutatások szerint a bélflóra összetétele [2] meghatározza a vastagbél egészséges működését, és a túlsúlyra való hajlamot is! Hogyan? Egy rossz bélflóra tele van patogén, gram-negatív baktériumokkal is. Ezek által termelt endo- és bio-toxinok (méreganyagok) könnyen féláteresztő bélszindrómát okozhatnak, ami szervezet szerte krónikus gyulladásokhoz és ezáltal elhízáshoz vezethet!

Az immunrendszerünk 70-80%-a a vastagbélben van. Tudjuk, hogy a zsíranyagcserénk utolsó fázisát is jelentősen befolyásolja a vastagbél normál működése és a benne élő baktériumflóra oly kényes egyensúlya.

A vastagbélflóra [3]bakteriális összetétele két nagy csoportból áll, a Firmicutes (hizásért felelős) és Bacteroidetes (normál anyagcserét segítő) baktérium törzsekből. Ha ezek kényes aránya, egyensúlya eltolódik, akkor a hizlaló, Firmicutes típusú baktériumok által termelt vegyületek hatására felborul a zsíranyagcserénk is! Ennek köszönhetően a máj több trigliceridet, vérzsírt termel, az inzulin, mint raktározó hormon pedig gyarapítja a zsírpárnáinkat, így fogékonyabbá válunk a hízásra.

Bebizonyosodott, hogy egy rossz bélflórával rendelkező ember képes túlsúlyt felhalmozni egy normál mennyiségű és összetételű ételtől is! Ugyan ilyen típusú étkezés mellett egy normál, kiegyensúlyozott bélflórával [4] rendelkező egyén szervezete nem spájzol extra zsírpárnákat. Ezért is jelentette ki a WHO, hogy az elhízás járványként terjed, és 30-as BMI feletti érték már betegségnek számít sok országban.

FEDBOND Probiologiq Élőflóra [5]: Magyarország talán legkomplexebb, a vastagbélflórához nagyon hasonló, stabil élőflóra, a gyomor- és epesavnak ellenálló speciális DR kapszulában!

FEDBOND
[6]

Melyik prebiotikus hatású rost-komplex [7]hat a vastagbélflórára, és segít a hízásra való hajlam ellen?

A mai táplálkozási szokásaink messze vannak a természetestől. Főként a magas glikémiás indexszel rendelkező szénhidrát tartalmú ételekkel sajnos a hízásért felelős baktériumoknak kedvezünk. Ezért is ajánlott a mesterséges adalékanyagoktól mentes Mikrobiom barát diéta [8]!

Teljesen ki vagyunk szolgáltatva a vastagbélflórának, amit az agy-bél tengely miatt a második agynak is neveznek.

A vastagbélflóra összetételétől is függ, milyen ételt kívánunk meg!

Ne feledjük, ha táplálkozunk, egyúttal a bélbaktériumainkat is tápláljuk, és nem mindegy, mely törzseket. Igaz a mondás: „Az vagy, amit megeszel!”

A legtöbb ételt nem is mi kívánjuk meg, hanem a bennünk élő baktériumoknak szükséges az önfenntartáshoz, ezért olyan vegyületeket bocsátanak ki, aminek a következménye az agynak küldött vegyi szignálon keresztül a csillapíthatatlan szénhidrát utáni vágy.

Ezért nem mindegy mit eszünk, hogy a számunkra hasznos baktériumoknak, vagy éppen azoknak szolgáltatunk megfelelő táptalajt a szaporodáshoz, amelyek az elhízásunkért felelnek.

Mi a megoldás?

Az egészséges életmód keretein belül szükséges a mozgás is. Viszont, ha adott egy rossz zsírbontó képesség, a zsírégetés is nehézkes, tehát ilyen esetben a mozgás inkább csak az egészséges működést szolgálja sajnos, nem pedig a fogyást.

Ezért tanácsos a test biokémiáját és alapvető működési folyamatait figyelembe venni!

A vastagbélflóra pótláson (probiotikum) kívül egy másik nagyon fontos feladat az ideális élőflóra összetételéhez megteremteni a környezetet, ahol meg tud tapadni, szaporodni tud, és hosszú távon életben is tud maradni.

Ehhez nyújtanak segítséget a prebiotikus hatású növényi rostok [9]. Ezek többnyire nem vízoldékony és egyben emészthetetlen rostok is. Ezért közel változatlanul haladnak át az egész emésztő traktuson egészen a vastagbélig. Ott a több százmilliárd baktérium hatására erjedni kezdenek, és olyan hasznos vegyületek keletkeznek, mint pl. a butirátok, amelyek táptalajt szolgáltatnak a számunkra jó bélflórának, a rossz bélflóra életkörülményeit és szaporodását nehezítik, így helyreáll az optimális bélflóra egyensúly!

A prebiotikumok [10] jótékony hatásai: csökkenti a vércukorszintet, hiszen lassítják a magas glikémiás indexszel rendelkező szénhidrátok gyors felszívódását, azaz lassabban emelkedik a vércukorszint és így nem vált ki azonnali erőteljes inzulin-választ. Az inzulin egy erőteljes gyulladásnövelő tényező a szervezetben és dominánsan egy raktározó hormon. Ő alakítja át a glükózt (vércukor) trigliceriddé, azaz vérzsírt gyárt belőle, amit majd főleg hasi zsírpárnákban spájzol be. Tehát a metabolikus szindrómát is okozó hasi zsírokért, főleg a szénhidrátdús táplálkozás a felelős.

A prebiotikus rostok [11] ugyanakkor jótékonyan hatnak vérnyomásra és a bélmozgásra is, gyorsítják az anyagcserét.

Számos sikeres visszajelzés után csak ajánlani tudjuk az erre a célra fejlesztett terméket.

 

A FATBOND® [12] az első forradalmian új kalória megkötő, anyagcsere gyorsító, testsúly csökkentő és elhízást megelőző orvostechnikai eszköz (CE 1370 IIa), amely újra aktiválja a jótékony vastagbélflórát, és kiegyensúlyozza az ideális, fogyasztó bélflóra arányát is.*

A FATBOND® k [13]apszulában lévő speciális, növényi rost-komplex receptúrája három szabadalommal védett, hatását három klinikai vizsgálat bizonyítja!

A FATBOND® [14] KAPSZULÁNAK KETTŐS HATÁSA VAN:

- egy azonnali kalóriablokkoló hatása, amit alkalomszerű használata is biztosít, és

- egy hosszabb távú, prebiotikus hatása, amihez kúraszerű használata javallott! * lásd a tájékoztatót!

Étvágycsökkentő / Nassolásgátló / Szénhidrát- és Zsírmegkötő / Kalóriakontroll: napi adagja** képes megkötni akár 462 kalóriát

Napi ajánlott adagja* megköti az étkezéssel bevitt szénhidrátok és zsírok jelentős részét, még felszívódás előtt! Ezzel akár 462 kalóriával csökkenti a bevitt táplálék kalória értékét*.

A FATBOND® [15] ismét képessé tesz a súlyvesztésre**, hiszen a vastagbél flórája jelentősen befolyásolja a zsíranyagcserét is, amely nélkül nehéz a sikeres és tartós fogyás!

PREBIOTIKUS HATÁSA KIEGYENSÚLYOZZA A FOGYASZTÓ BAKTÉRIUMOK arányát a vastagbélben, megváltoztatja a bélflóra összetételét, 30%-kal csökkenti a hizlaló, Firmicutes típusú baktériumok arányát.

*Orvostechnikai eszköz: II a, CE 1370 ** Lásd a részletes tájékoztatót

1,2,4 Protokoll szám: 010816, 06/2012, Klinikai vizsgálati szám: E85068-03/06 CL, 03/2015, 3Klinikai vizsgálati szám: F02843/ 01LA, 02/2011, 5Klinikai vizsgálati szám: 2015190/ D252/5, 01/2017

 

Szponzorált tartalom



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/vastagbelflora_hizas