2021. Július 31. szombat
A fogyókúra sikere nagymértékben függ a zsíranyagcserétől! Sokan nem tudják, hogy a jó zsíranyagcsere többnyire a jó emésztéstől, a megfelelő enzimtermeléstől, az elégséges epesav kiválasztástól, és a jó májműködéstől függ .

Közismert, hogy a máj testünk fő méregtelenítő központja és az anyagcsere szabályozásának legfontosabb eleme. A méreganyagok kiválasztása mellett számos egyéb funkciója is van. Többek között a máj termeli a koleszterint, a zsírok lebontásáért felelős epét, illetve tartja karban a fehérje- és szénhidrát-anyagcserét.

Ha a májunk nem működik megfelelően, akkor az nem csak túlsúlyt, hanem számos egyéb egészségi problémát is okozhat.

Zsír1

ZSÍRANYAGCSERE MAX TRIO

Napi szinten körülvesz sok környezeti, és lássuk be, fogyasztói szokásokkal kapcsolatos ártalom. Ilyen, a szervezetünk integritása, a hormonháztartásunk és a mikrobiom szempontjából sem kívánatos vegyületek: a permetezőszerek, szintetikus festékek, oldószerek, tisztítószerek, fertőtlenítőszerek, illatosítók, a kozmetikumok számos összetevője, az alkoholfogyasztás, mesterséges élelmiszer-adalékanyagok, víz- és légszennyezés, stb. Ezek testidegen vegyületeket a szervezetünk számára. Az erre specializálódott sejtek toxinként, azaz méreganyagként könyvelik el.

zSÍR2 FEDBOND CELL-LITE ENZIMEK LAKTÁZZAL

Klinikai kutatások szerint a szervezet előszeretettel különíti el ezen bio-toxinokat a zsírszövetekbe. Emiatt folyamatos gyulladások zajlanak a zsírsejtekben, hiszen az immunrendszer falósejtjei (makrofágok) igyekeznek kiiktatni a méreganyagokat azáltal, hogy bekebelezik őket. Ennek az az ára, hogy a falósejtek is elhalnak, így rengetek olyan „hulladékanyag” keletkezik, amit mielőbb enzimekkel le szeretne bontani és kiüríteni a szervezet. Így érthető, miért állítják a kutató orvosok, hogy a zsírszövet az immunrendszer 40%-át teszi ki. Amíg gyulladások zajlanak a zsírszövetekben, addig a zsírbontás képessége is korlátozott, ezért is nehéz zsírból fogyni még mozgás mellett is, pedig csak abból érdemes!

A méreganyagok túlterhelik a vesék szűrő és vizeletkiválasztó képességét, illetve a májunk méregtelenítő képessége is jelentősen romlik. Ezért érdemes olyan gyógynövényekből készült teákat is fogyasztani, amelyek támogatják az epe képződést, a máj- és veseműködést, így a méreganyagokkal telített, pangó szöveti víztöbblet is ki tud ürülni a szervezetből. A nem megfelelő májműködésből adódó rossz zsíranyagcsere miatt különben felhalmozódnak a zsírpárnák.

Amennyiben segítjük a máj méregtelenítő folyamatait, és védjük a sejteket a szabad gyökök sejtkárosító hatása ellen is, ezzel segítjük a májsejtek regenerálódását. Ezáltal a májunk megújult erővel lesz képes ellátni a feladatait. Helyreáll a zsírbontás, ezzel segítve a súlyvesztés hatékonyságát diéta alatt.

Mindehhez segítségünkre lehetnek minőségi étrend-kiegészítők, olyan fűszer- és gyógynövények, amelyek már több száz éve bizonyítják a májméregtelenítő és antioxidáns, sejtregeneráló hatásukat. Ilyen például a Máriatövis (hatóanyaga a Szilimarin), Rozmaring (hatóanyaga a Karnozidsav), Kurkuma (hatóanyaga a Kurkumin), Articsóka (hatóanyaga a Cinarin). Méregtelenítés idején érdemes diétázni, ezt viszont megnehezíti az állandó éhségérzés. Nagy segítség lehet a Garcinia Cambogia hatóanyaga a hidroxi citromsav (60%), ami a diétázás alatt oly áhított étvágycsökkentésen kívül mérsékli a szervezet zsírraktározó képességét is! A Keserűnarancs pedig segíti a szénhidrát- és zsíranyagcserét, a zsírok lebontását, hozzájárul az egészséges zsírszövetek fenntartásához, ezáltal segíti a normál testsúly karbantartását.

zSÍR3 EVERLIFE - AZ ÉLET-KIEGÉSZÍTŐ

Ezek közül a növények közül sajnos nem sok szerepel rendszeresen a magyar konyha alapanyagai között, illetve, ha fogyasztunk is belőlük egy keveset, a bennük lévő hatóanyag elenyésző. A rossz emésztés, elégtelen májműködés és enzimtermelés mellett, sok erőfeszítés dacára is alig fogunk fogyni.

A rossz májműködés mellett túl sok trigliceridet, azaz vérzsírt termel a máj, amit az inzulin, mint raktározó hormon ismét, főleg hasi zsírpárnákba fog bespájzolni. Így a fogyókúra után gyorsan visszakúsznak a kilók, bekövetkezik a jojóhatás. Ettől az ördögi körtől retteg minden fogyókúrázó, teljes joggal!

Fontos a tudatos és jól felépített fogyókúra, mert nem csak az esztétikumról, a kinézetről, hanem a testünk egészséges működéséről, és jó ellenálló-, valamint védekezőképességéről is szól!

 

Szponzorált tartalom


Forrás:

Tihor-Herczeg Kyra

táplálkozástudományi szakértő

Az Amerikai Anti-Aging Orvosi Akadémia tagja

2021. 03. 31.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés