Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Hogyan függ a hatékony fogyókúra és a jó zsíranyagcsere is a májméregtelenítéstől?

A fogyókúra sikere nagymértékben függ a zsíranyagcserétől! Sokan nem tudják, hogy a jó zsíranyagcsere többnyire a jó emésztéstől, a megfelelő enzimtermeléstől, az elégséges epesav kiválasztástól, és a jó májműködéstől függ .

Közismert, hogy a máj testünk fő méregtelenítő központja és az anyagcsere szabályozásának legfontosabb eleme. A méreganyagok kiválasztása mellett számos egyéb funkciója is van. Többek között a máj termeli a koleszterint, a zsírok lebontásáért felelős epét, illetve tartja karban a fehérje- és szénhidrát-anyagcserét.

Ha a májunk nem működik megfelelően, akkor az nem csak túlsúlyt, hanem számos egyéb egészségi problémát is okozhat.

ZSÍRANYAGCSERE MAX TRIO [1]

Napi szinten körülvesz sok környezeti, és lássuk be, fogyasztói szokásokkal kapcsolatos ártalom. Ilyen, a szervezetünk integritása, a hormonháztartásunk és a mikrobiom szempontjából sem kívánatos vegyületek: a permetezőszerek, szintetikus festékek, oldószerek, tisztítószerek, fertőtlenítőszerek, illatosítók, a kozmetikumok számos összetevője, az alkoholfogyasztás, mesterséges élelmiszer-adalékanyagok, víz- és légszennyezés, stb. Ezek testidegen vegyületeket a szervezetünk számára. Az erre specializálódott sejtek toxinként, azaz méreganyagként könyvelik el.

FEDBOND CELL-LITE ENZIMEK LAKTÁZZAL [2]

Klinikai kutatások szerint a szervezet előszeretettel különíti el ezen bio-toxinokat a zsírszövetekbe. Emiatt folyamatos gyulladások zajlanak a zsírsejtekben, hiszen az immunrendszer falósejtjei (makrofágok) igyekeznek kiiktatni a méreganyagokat azáltal, hogy bekebelezik őket. Ennek az az ára, hogy a falósejtek is elhalnak, így rengetek olyan „hulladékanyag” keletkezik, amit mielőbb enzimekkel [3] le szeretne bontani és kiüríteni a szervezet. Így érthető, miért állítják a kutató orvosok, hogy a zsírszövet az immunrendszer 40%-át teszi ki. Amíg gyulladások zajlanak a zsírszövetekben, addig a zsírbontás képessége is korlátozott, ezért is nehéz zsírból fogyni még mozgás mellett is, pedig csak abból érdemes!

A méreganyagok túlterhelik a vesék szűrő és vizeletkiválasztó képességét, illetve a májunk méregtelenítő képessége is jelentősen romlik. Ezért érdemes olyan gyógynövényekből készült teákat [4] is fogyasztani, amelyek támogatják az epe képződést, a máj- és veseműködést, így a méreganyagokkal telített, pangó szöveti víztöbblet is ki tud ürülni a szervezetből. A nem megfelelő májműködésből adódó rossz zsíranyagcsere miatt különben felhalmozódnak a zsírpárnák.

Amennyiben segítjük a máj méregtelenítő folyamatait [5], és védjük a sejteket a szabad gyökök sejtkárosító hatása ellen is, ezzel segítjük a májsejtek regenerálódását [6]. Ezáltal a májunk megújult erővel lesz képes ellátni a feladatait. Helyreáll a zsírbontás, ezzel segítve a súlyvesztés hatékonyságát diéta alatt.

Mindehhez segítségünkre lehetnek minőségi étrend-kiegészítők, olyan fűszer- és gyógynövények, amelyek már több száz éve bizonyítják a májméregtelenítő és antioxidáns, sejtregeneráló hatásukat. Ilyen például a Máriatövis (hatóanyaga a Szilimarin), Rozmaring (hatóanyaga a Karnozidsav), Kurkuma (hatóanyaga a Kurkumin), Articsóka (hatóanyaga a Cinarin). Méregtelenítés idején érdemes diétázni, ezt viszont megnehezíti az állandó éhségérzés. Nagy segítség lehet a Garcinia Cambogia hatóanyaga a hidroxi citromsav (60%), ami a diétázás alatt oly áhított étvágycsökkentésen kívül mérsékli a szervezet zsírraktározó képességét is! A Keserűnarancs pedig segíti a szénhidrát- és zsíranyagcserét, a zsírok lebontását, hozzájárul az egészséges zsírszövetek fenntartásához, ezáltal segíti a normál testsúly karbantartását.

EVERLIFE - AZ ÉLET-KIEGÉSZÍTŐ [7]

Ezek közül a növények közül sajnos nem sok szerepel rendszeresen a magyar konyha alapanyagai között, illetve, ha fogyasztunk is belőlük egy keveset, a bennük lévő hatóanyag elenyésző. A rossz emésztés, elégtelen májműködés és enzimtermelés mellett, sok erőfeszítés dacára is alig fogunk fogyni.

A rossz májműködés mellett túl sok trigliceridet, azaz vérzsírt termel a máj, amit az inzulin, mint raktározó hormon ismét, főleg hasi zsírpárnákba fog bespájzolni. Így a fogyókúra után gyorsan visszakúsznak a kilók, bekövetkezik a jojóhatás. Ettől az ördögi körtől retteg minden fogyókúrázó, teljes joggal!

Fontos a tudatos és jól felépített fogyókúra [8], mert nem csak az esztétikumról, a kinézetről, hanem a testünk egészséges működéséről, és jó ellenálló-, valamint védekezőképességéről is szól!

 

Szponzorált tartalom



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/hatekony_fogyokura_zsiranyagcsere