2024. Május 22. szerda
A titok: az erősebb izomzat -  Keresni kell a kiváltó okot

Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

Ha hátfájástól szenved és semmi sem segít, lehet, hogy a gyenge, túlterhelt és sérült izmok okozzák a panaszokat, nem a gerincoszlop – állítja Dr. Norman Marcus, az USA egyik legnevesebb fájdalomspecialistája.


A hátfájás problémájával tíz emberből nyolc találkozik élete során. „Az Egyesült Államokban közel egymillió gerincműtétet hajtanak végre évente. A beavatkozások fele sikertelen. Túl sokan vetik alá magukat eleve kudarcra ítélt műtéteknek, vagy szednek nagyon erős gyógyszereket, hogy kibírják, de a fájdalom ugyanúgy megmarad.” – mondja Dr. Marcus.

Hát gimnasztika

A titok: az erősebb izomzat

„A valóságban az izmok az elsődleges forrásai a panaszoknak, ezt pedig szinte minden esetben lehet kezelni műtét és gyógyszerek nélkül.” – állítja Dr. Marcus, aki létrehozott egy Fájdalomintézetet, melynek célja a fájdalom megszüntetése, nem csak a kezelése. Dr. Marcus úttörő jellegű protokollt vezetett be az izmokkal kapcsolatos fájdalmak diagnosztizálásának és kezelésének terén. Olyan betegek ezreit gyógyította meg, akik régóta szenvedtek már fájdalmaktól, és feladták a reményt.

 

------------------------------------------------------HIRDETÉS-------------------------------------------

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék:

38 800 Ft HELYETT 14 990 Ft!

Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetünk benne. Füst- és szagmentes!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az izmok teszik ki testsúlyunk felét, de csak ritkán jövünk rá, hogy bennük keresendő a probléma gyökere olyan gyakori panaszok, mint a derék, a nyak vagy a fej fájdalma, mondja Dr. Marcus, aki krónikus hátfájástól szenvedő betegei 75%-ánál állapította meg az izmok érintettségét.

A legendás rehabilitációs szakember, Dr. Hans Kraus izomerősítő gyakorlatait és lazító injekcióit említi meg, hogy ennek köszönhető a tényleges gyógyulás. Ha saját magunk végzünk hát- és hasizom-erősítő gyakorlatokat, máris sokat teszünk a hátfájás megszüntetéséért, de érdemes orvosunkkal is konzultálnunk a torna kezdete előtt.

Dr. Kraus kezelte John F. Kennedy elnök panaszait is. Ő vezette be minden idők legsikeresebb hátfájdalmakkal kapcsolatos programját, amelyen 300 000 beteg vett részt. 80%-uk teljes gyógyulásról vagy a fájdalmak elviselhetővé csökkenéséről számolt be. Dr. Kraus 85 éves korától 5 éven át minden kedden tíz órát töltött Dr. Marcusszal és betegeivel a Lenox Hill Kórházban. Megtanította, hogyan lehet megkülönböztetni az izomfájdalmak négyféle okát: a feszültséget, a gyengeséget, a görcsöt és a csomókat, majd megmutatta a kezelés módjait. Dr. Marcus először alig hitt a szemének az eredmények láttán.

Keresni kell a kiváltó okot

A Stevens Technológiai Intézettel közös munkája során Dr. Marcus kifejlesztett egy izomfájdalom-érzékelő műszert, mely beazonosítja a fájdalom forrását a test bármely pontján. Véleménye szerint a minden orvos által használható eszköz segítségével elkerülhető lenne az a rengeteg sikertelen műtét és más kezelés, mely csak a beteg szenvedéseit növeli. A műtét szükséges lehet bizonyos esetekben, de a legtöbb betegnél megmarad a fájdalom, esetleg még súlyosbodik is. „A jó hír az, hogy a legtöbb hátfájást jelentősen lehet csökkenteni, sőt, akár meg is szüntetni, ha az orvosok a megfelelő helyen kezdik keresni a kiváltó okokat.” – foglalta össze a lényeget a szakértő.


Forrás: Medipress
2008. 04. 26.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés